15 APRIL

Just nu står det helt stilla med Belle. Han är grishet att köra, oavsett vilket bett. Antingen orkar inte jag hålla i honom eller så tycker inte han om bettet. Så därför tömkör jag honom enbart nu, ska även börja ridträna honom i stället för vagn, lära honom galoppskänkel och slutligen rida galoppintervaller på honom. Så får vi varva detta med långsamma banjobb och försöka få honom till start på så vis.

Har iaf ringt och bokat tid hos PH Vet på tisdag, 15.30 då ska han kollas upp av hästtandläkare Martin Ondrasek. Vilket känns bra, han lär säkerligen ha några skarpa tänder, och säkerligen sår i munnen med .. gjorde jordens sämsta grej någonsin i veckan; körde honom på crescendo bett .. aldrig någonsin mer! Jag tror dock att det kommer gå riktigt bra sedan, har införskaffat ett hackamore samt ett side-pull som jag ska rida/tömköra honom på sedan för att skona munnen på honom. När det gäller banjobben så är det bara ryggar, Z-käk och långa och långsamma jobb som gäller för honom.

Har testat alla möjliga bett på honom; entömsbett, entömsbett med bygel, rakt järnbett, rakt äppelbett, två delat, skumgummibett (fungerade men orkar inte hålla honom) m.m .. raka äppelbettet fungerar rätt bra med. Saken är den att igår såg jag att han har troligtvis en tandrot kvar sedan han tappade framtänderna, jag hoppas att Martin ser detta och har någon idé om vad vi ska göra åt det. Hoppas bara inte att det blir allt för dyrt ... :/ Men givetvis ska han få bli bra igen min prins <3

Pollepluttan är grym, hon årsdebuterade i söndags; 2:a på en 11-tid! Sjukt bra, hon var GRYM i provstarterna, känds inge märkvärdig alls i värmningen och körde 2.20/500m! :O Då kändes det som att hon gick för fullt. Hur som haver, vi hade 40m tillägg (2140), Polle FLÖG till ledningen ändå höll jag i henne som fan i starten, ledningen hade hon övertagit innan första sväng och det kändes som att de andra hästarna stod helt stilla .. sinnessjukt. Vinnande Tyson Ås fick vi i ryggen där han låg kvar i 1500m inan han gick utvändigt om oss, Polle svarade min när vi kom ut ur sista kurvan fick Tyson nosen före och Polle svarar med galopp (tror att hon blir rädd, gjort detta 2 ggr och förlorat upploppsstrider på detta sätt). Får ner henne fort och hon går jordens speed och förlorar med ytterst kort bit till mål .. men jag är ändå sjukt nöjd med henne, hon går som ett skott, travar riktigt bra och travar nästan ett helt lopp utan galopp! :D Det bådar gott inför säsongen :)

På söndag åker vi till Östersund och tar 2:a platsen efter Matilda och hennes räcer Giganten ;) Hoppas hon gör ett lika bra lopp som sist, denna gång äre kortlopp och hon får jaga hela loppet viket hon tycker bäst om .. årsdebuten sprang hon bromsandes i ledningen i 2000m och landar ändå på en 2.11 tid :) Finns mycket att hämta med bästa loppet helt klart.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0