27 APRIL

Riktigt trött. Träningsvärk. Ont i en fot. Så har min dag sett ut. Sjukt trött hela dagen, blev ännu tröttare och mer förbannad när Brighten (en häst på 170+ i mankhöjd och med en benställning som Charlie Chaplin), trampade på min fot. Alla som vet hur Brights personlighet är, ja .. ni vet ju hur han är och vad han har för psyke, skrämmande att en häst kan vara så rädd :P

Hur som haver, vi flyttar hästarna på fredag till Berga, så dagen har bestått i att packa allt i stallet. Som jag har sagt tidigare i bloggen (tror jag) så har Polle ont i ett ben, eller inte i själva benet utan i armhålan kan man säga. Det beror på att hon har fått ett otroligt mysko sår där som beror på svett och grus som inte har tvättats bort ordentligt. Idag var hon bättre men fortfarande otroligt halt och stel .. vilket inte är så konstigt :) Jag anmälde henne till Solänget idag och hoppas att hon blir bättre och kan starta :)


25 APRIL

Har varit i stallet precis hela dagen idag. Har säkert tvättat en 6-7 maskiner med tvätt i dag, har tvättat alla Polles täcken förutom vintertäckena, alla tävlingsgrejer, bandage, huvor, schabrak .. ja allt ni vet :P Har även mockat ur hagen, dock har jag halva kvar men vet inte om jag orkar ta den då den är typ .. jättestor och jättejobbig. Har städat en del i stallet och tvättat alla lädergrejer med då Polle har fått några knepiga grejer under magen och mellan frambenen. Trodde att det var ringorm först, men håret sitter kvar dock så lossnar skinnet .. Camilla trodde att de kunde vara svettgrejs .. att hon är dåligt duschad och har sjukt mkt löst skinn och enormt mkt hår mellan frambenen så att de kan vara det som är problemet. Vilket jag hoppas att det är.

När Polle var klar för att gå in i duschen så sa Tapio (Lottas pappa) att han ville köra henne, visst sa jag. Men jag trodde honom inte först :P Men jag selade på henne och sedan bar det av ut ur stallet (jag ledde henne xD, alla som sett Polle ut ur stallet vet hur hon är .. :P). Hur som haver, jag, Lotta, Gerd och Rune tog bilen bort till rundbanan och kollade på min lilla Pollä, och det såg riktigt bra ut jag har aldrig sett henne så bra förut! Hon travade jättefint och bra :D Och de såg ut att gå rätt fort, för att vara Polle liksom, synd att man inte kan klocka :P

Tapio tyckte att det gick bra, men han ville lägga på henne boots fram för att tynga ner henne då hon blir för lätt fram. Men det fixar vi :) Hoppas verkligen att de blir bra det här. Hon hinner inte flytta undan framkärran nu pga den grymma bakkärran hon har fått ;)
18 APRIL

Idag gott folk hade jag god lust att snooza och sova vidare när väckarklockan ringde vid 10, men hade lovat att jag skulle fota Carro Örnfeldts nya russ Betsie. Hur som helst, jag masade mig upp och fixade osv och drog iväg till travet för att fota. Väl där så fotade jag Betsie och sedan drog jag över till vinnarcirkeln, där jag även spenderade resten utav ponnytravdagen i blåsten .. inte direkt så trevligt. Kallt som bara den då det blåste isvindar .. Har jag tur så har jag även en vinnartavla såld, det vore perfa! :) Riktigt kul isf.

Hur som haver .. drog iväg hem sedan efter travet, käkade och sedan drog jag till stallet. Började med att mocka åt Polle, mockade åt Zootis och Riggs och sedan tog jag in Polle och snyggade till henne lite. Sedan kom Amanda dit och vi gick iväg till paddocken med Polle .. och jag säger då det, man kan inte tro att tanten är 15 år! Hon bockade minst 50 gånger med Amanda och jag ljuger inte då jag säger det! :O Helt sanslöst .. mellan alla bocksprång såg hon riktigt fin ut och jag märker en stor skillnad på henne, men en sak som nu bekymrar mig är varför hon har utvecklat den här vanan att bocka så in i bombens mycket .. ska dra iväg och prata med Camilla någon dag och även se om kanske Sofia Jungdalen har lust att åka ut och kolla passformen på sadeln. Jag kände lite förut på den och de kändes som att den är för trång i framvalvet, så jag ska spana lite smått på andra sadlar men det är så mycket annat som jag måste prioritera också.

Imorrn hade jag tänkt köra tanten, får vi se hur det går :P Hon har säkert lite träningsvärk sedan idag med så jag får ta det lite lugnt med henne, men det blir motion imorrn då jag har betalat in mig på grannbanan (ska).

Hm .. kändes alldeles nyss som att jag hade hur mycket som helst att säga men nu försvann allt ur hjärnan, konstigt va :P Hade tänkt försöka hälsa på Belleboy här i veckan med :D                                
                                


17 APRIL

Polenta har återigen blivit motionerad, hum .. blev lite chockad över att vi var ute en så kort tid, jag körde trots allt 5 i backen men var ändå bara ute en halvtimme. Värmde lite kortare bit idag iofs så det kanske var de som var grejen .. aja. Polle kändes fin idag med, hon travar så mycket bättre nu och känner att hon börjar bli starkare och starkare, hon tar inga hjälpsteg och håller sig till trav hela tiden trots tempot. Hur som helst, skulle ta pulsen efter 12 minuter men jag har ju inget stetoskop så jag får försöka känna mig till pulsen, men jag hittade den inte! :O Så jag antar att hon är död ;) Nej skämt å sido, att hon hade en bra puls efter jobbet .. hon blåste ingenting heller, såg ut som en vanlig motionstur typ :P

Hon fick bada sedan då hon blev rejält grusig och lite svettig men inte så fasligt mkt. Så fick hon stå med Back on track täcket på och sola längst fram på stallgången för att torka till lite :) Vilket hon var helnöjd med, men hon blev ännu gladare av att få käka hö sedan ;)

Ikväll hade jag tänkt ta hem storvinsten på V7 .. vi får se hur det går med de ;) Jag spikade Beanie M.M och med min tur så lär ju allt gå käpp rätt :P Ikväll var det också tänkt att jag skulle på fest hos Mia och fira Anna och Carrå som blivit 20, men jag känner inte för att dricka något, ska på trav imorrn och man vill vara rätt hyfsad då, ska dessutom jobba i vinnarcirkeln, fota alltså :P Men jag kan gärna åka dit och vara social lite då det även ser ut så att jag skjutsar några ikväll ..


15 APRIL

Återigen så har min ponny visat framfötterna och var grym i dagens intervaller! Värmde henne först och sedan körde jag 6 backar, i första intervallen trodde jag att jag skulle börja tjuta på riktigt, hon fullkomligt exploderade och drog iväg i jordens fart! Tänkte att det där var inte min ponny jag körde :O I de resterande 5 var hon mycket fin, hon spelade med öronen hela tiden, travade bra, höll jämt tempo och låg på bra på bettet! Samt att hon samtidigt hann titta lite på marken, åt sidorna osv men utan att kasta sig som en tok åt alla håll. Jag är riktigt nöjd med henne :) En sak jag blir lite brydd över är att hon hade 56 i puls nu efter ca 12 minuter, medan hon hade 40 efter de två banjobb hon gick i lördags .. det måste ha gått några få minuter till efter banjobbet, dock så är ju backen lite mer krävande än att springa runt och hon går ca 2.30 i backintervallerna med. Kan ju även tillägga att backen är stigande, men dock inte så mkt och det är inte många meter det är stigande heller ..

Idag på skolan hade vi ett prov som det faktiskt känns som att det gick rätt bra i för en gångs skull, men med min tur lär det väl vara precis på gränsen till IG :P Hm, efter provet började vi med lite spännande genetik, det är sjukt spännande men lite halvsvårt att hänga med på :P Vill så gärna lära mig hur man tar reda på hur hästarna nedärver färgerna osv :)
Just de, glömde ju även att säga att startlistorna till Bergsåker har kommit! Och jag ångrar lite att jag inte anmälde Polle, hon hade fått ett sjuuukt bra lopp! 5 hästar anmälda till 2.20 proppen, där hade hon fått stått 40m bakom första volten, med hästar som gått runt hennes rekord, tror att det var en häst bakom. Och som hon känns nu så känns de faktiskt som att hon hade tagit hem det plättlätt! :O MEN, jag måste hejda mig lite .. ska träna på nu till den 8 maj då vi ska iväg till Solänget och starta :D Hoppas på lika bra lopp där samt att ponnyn travar ;)


14 APRIL

Var några dagar sedan man skrev nu, men det har hänt en del saker sedan sist :) I söndags åkte vi ner till Skara, vi är alltså 2:orna och 3:orna på skolan inom travlinjen då. Taggade för att ta hem årets STC Kraftsamling 2010! På vägen ner besökte vi ett stuteri där Anette och Peter har deras föl just för tillfället. Hur som helst, på måndagen var det start för tävlingarna, det började med att vi åkte till Åke Svanstedt och hans enorma gård och körde några hästar där. Efter det åkte vi till Stuteri Palema och kollade på dessa enormt fina hästar som står där, riktigt fina unghästar och en del riktigt fina hingstar som Alf Palema, Gidde Palema, Adams Hall ;) Inte dåliga hästar det inte! :)

Efter det åkte vi till Axevalla och där började då själva tävlandet. Det var idelatidsridning, idealtidskörning och fys-test som skulle klaras av idag. Det gick rätt OK för vårat lag, vi blev inte först men inte sist heller .. dock höll vi oss på bra plats ändå. Kvällen spenderades på Uddetorps gymnasium och käkade middag där. Tisdagen började tidigt och teoridelen blev avklarad vid början klockan 9. Vi hade kunnat tagit många poäng där men några få misstag och man är körd, dock knep vi en del poäng där ändå. Dagens stora avgörande var ponnyloppet, som vi klarade galant. Sofia körde som om hon hade stulit ponnyn och det resulterade i en seger med sänkt rekord av ponnyn med! :) Detta resulterade i att vi fick 106 poäng och Wången 107 poäng .. Uddetorp vann hela tävlingen igen, Wången 2:a och vi 3:a så det är vi mycket nöjda över! :D

Idag, onsdag, har vi haft praktik som vanligt, idag har det varit en städar och fixar dag samt kört 1 tur :) På kvällen var det licens, och jag körde A.C, det gick bra bra, hade springspår med honom och det gick bra :) Nu ska jag sova! Sjukt trött, ska försöka masa mig upp iorrn och duscha innan skolan .. gah, kommer inte gå bra.

Imorrn ska jag köra min räcerponny ;) Minns inte om jag nämnde hur sjukt bra hon var i lördags! :O  Helt sanslöst, hon travade som aldrig förr! :D Men nu blir det lite balanseringsändringar, hon får nya pjucks på torsdag, ska tynga ner bakkärran och så får hon gå med alu fram som vanligt, hoppas på att det räcker så att hon inte ska knacka så in i bomben mycket skor :)


10 APRIL

Klev upp runt 9 idag, det var tungt då jag var riktigt trött trots att jag gick och la mig vid 12, så jag sov ju iaf 9 timmar ungefär. Hur som helst, fick liv i pappa som var ut igår och runt 10 var vi i stallet. Jag tog in Polenta som redan när jag skulle hämta henne i hagen förstod att något skumt var på G, så klart blev nervös, men allt gick bra ändå. Gjorde i ordning henne (är nog bara jag som gör fläta på hästarna när dom ska banjobb/provlopp xD). Mockade och fixade klart allt med höet osv med så man slapp stå med det när vi kom hem.

Ganska snart när vi var inne på banan så började jag sela tanten, och sedan stack jag ut och värmde. Tog först och joggade ett varv runt hagarna, sedan stack jag ut på banan och joggade ett varv, körde av banan och bad pappa att höja käken ett hål och ta ur bomullen ur öronen. Sagt och gjort så körde jag in på banan igen och återigen så körde jag av banan och bad pappa att höja käken ett håll efter ett varv, därefter körde jag ett till varv och sedan var det dags för att skritta lite i väntan på att vi skulle samlas för att köra första provloppet.

2.30 var idealtiden i första provloppet. Fanny och Fe´rgus skötte klockandet och jag fick spår 4 i volten. Vi var totalt 5 eller 6 hästar tror jag. Starten gick och vi körde iväg. Jag kände att Polle inte riktigt ville gå ner utvändigt om ledaren (Carro och hennes nya häst som jag inte minns namnet på), men efter lite tjur fick jag ner Polle, där var vi ända till början av upploppet då jag frågade de andra om vi skulle gasa på lite på upploppet, vilket de tyckte att vi skulle göra, så vi gasade på men Polle körde en liten galopp och jag fick inte riktigt ner henne. Kände att hon blev lite, tjurig och faktiskt lite hetsig. Men jag fick ner henne och sedan kändes hon riktigt fin faktiskt vilket hon gjorde hela loppet.

Jag hade egentligen tänkt att jag inte skulle köra något nytt jobb, men Amanda sa att hon tyckte att jag skulle vara med iaf och köra i mitt eget tempo. Vilket jag beslöt mig för att göra. Så jag var med och körde och Polle kom iväg bra, dock körde vi 300 galopper ungefär för hon blev lite stressad när de snabba bakhästarna kom upp bakom henne och sedan förbi, utöver galopperna så slog hon typ 2 gånger tror jag det var, hon kom inte upp riktigt så det var ju tur att jag hade slaggjorden ändå på henne men jag tror att svansgaffeln gör sitt med. Anledningen att hon slog var nog garanterat för att jag tog i henne lite mer, för att försöka få ner henne i galopp då hon bara stod och studsade på stället.

Utöver galopperna gick hon riktigt bra stundvis och vi var inte sååå långt bakom de snabba hästarna, så det kändes riktigt bra! Dock försökte hon bryta ut fruktansvärt mycket i kurvorna så jag vet inte hur jag ska lösa det, har ju en murphy på vänster för att räta upp huvudet då hon bryter med det åt höger .. men nu fick jag hålla henne så huvudet var på vänster och hon böjde sig lite som en banan. Dock har jag lagt till vänster stång på henne för att räta upp kroppen helt, men då skulle jag ha lagt till höger då för att räta upp henne från att bryta ut? Hum .. ska fundera lite grann på det där.

Men i överlag är jag helt klart nöjd med henne! Hon skötte sig utan bomull i öronen, dock får jag fundera på hur jag ska göra på en riktig tävlingsdag då det faktiskt är mer folk i rörelse och en hel del smackningar i loppet. Men jag ska inte starta än på 1 månad så jag har lite att fundera på. För det andra så travade hon riktigt bra, och ändå så gick de i tempon runt hennes rekord. I slutet av förra säsongen så gick hon runt 2.20-2.25 och med galopp, dessutom hoppade hon nästan jämfota med bakkärran, men det gjorde hon inte idag, så jag är Riktigt nöjd! Tog även pulsen på henne efter ungefär 15 minuter (ska ju vara 12 egentligen), men hon hade iaf 40 i puls! Då gick hon 2 snabbjobb, runt hennes rekord så jag tycker det är bra, såg inte spec tagen ut heller. Men nu blir det 1 månad av lite mer ridträning och backe + intervaller så klart så hoppas jag att jag har en lite starkare ponny än nu .. återstår att se :)

Imorrn blir det en sväng till Skara, och är hemma igen på tisdagkväll/natt. Så jag ska kolla med Amanda om hon kan rida Polle på tisdag, för onsdag har inte jag tid att köra och hon får vila 4 dagar annars, det vill jag inte .. bättre att hon är ute och rör på sig då :)

Det som är så roligt med, är att det är inte bara jag som märker att det är en annan häst. Utan även andra ser det och säger även det, att de tycker att hon ser fin ut och har ett annat flyt i travet, hon travar mycket bättre och ser riktigt fin ut, så det är verkligen jätteroligt! :)


Lite bilder från dagen :)
Cocos - Amanda, Polle - jag, Sorken - Matilda, Fe´rgus och Fanny samt Carro och hennes nya russ.


9 APRIL

Har jobbat idag, det har gått bra bra :) Ryckte ut hästarna när jag kom till stallet, Peter gav dom hö i hagen och sedan mockade jag 2 boxar men fick därefter order att sela paltarna som skulle köras. Jag körde Granit, och Peter körde Frenja, det gick kanoners, Granit är verkligen superfin att köra och han har tagit till sig träningen enormt! Och utvecklas för varje dag tycker jag, men han har fortfarande lite barnsligheter för sig osv, men det blir nog bättre tror jag :) Dom gick 4 intervaller i backen, första gången dom gick där och Granit kändes oförskämtfin för att inte ha gått i backe tidigare.

Andra turen var det grabbarna bus, Stålis och Athos. Jag körde Athos, och dom gick också i backen, precis lika som förra turen. I början förstod dom inte riktigt vad det gick ut på, men sedan kopplade det och då gick de rätt bra, dom skötte sig iaf.

Tredje turen, Lukas och David som gick jobb i onsdags fick gå en lättare motions tur idag bara för att röra sig lite och kolla så att allt var OK och fungerade. Och dom såg riktigt fina ut, jag körde Lukas och  han är verkligen superfin att köra!

Fjärde och sista turen för mig var Brighten, och jag tycker verkligen inte om att köra den hästen. Han är så obehaglig och opålitlig, och stor som ett hus .. känns inte så värst bra att köra honom. OK om man har en rygg att gå upp i om han blir koko, men det hade jag inte idag så klart. Men det gick bra, även han gick en kortare tur då han är igångsatt efter behandling.

Sedan ryckte jag in de hästar som var kvar ute, plockade undan lite i stallet, slängde åt dom lunchen och sedan fixade jag egen lunch till mig själv. Därefter började jag göra i ordning "starthästarna", ska säga kvalhästarna i stället; Sånito och Moflobo. Gick kanon de och därefter var de bara att rycka lite grimmor på vissa och byta täcken på några.

Drog in till travet sedan, och hjälpte till lite smått med att sela paltarna, då dom gick i samma kvallopp. Det gick hur som helst bra :) Och grabbarna klarade kvalet på ett utmärkt sätt så! :)

Amanda tog hand om Polenta idag, jag bad henne att rida lugnt med henne då hon skulle gå banjobb imorrn då, har även packat åt Polle. Och jag hoppas att hon känns helt OK imorrn, vill bara kolla lite att allt stämmer :)


8 APRIL

Igår när jag gick och la mig ställde jag klockan på 10.00 och på 12.00 för säkerhetsskull om jag skulle somna om. Idag vaknade jag och kände mig jättepigg, klockan 10 trodde jag .. insåg dock till min förtvivlan att klockan var närmare halv 12! Jag förstod ingenting, letade telefon som jag trodde att jag hade lagt i fönsterbrädan på laddning, men då låg den under kudden. Virrade jag måste ha vaknat av larmet och sedan stängt av det och somnat på en sekund igen .. :P

Har kört Pollelenta idag iaf. Det gick kanoners de :) Körde bara lite lätt idag i och med att hon ska gå banjobb på lördag. Jag prövade rycktussarna som jag köpte idag, dock behövde jag klippa till dom lite så att dom passade Polles små öron :P Testade att rycka dom 2 gånger i stallet först, bara på stallgången, kan säga att tanten flög. Sedan körde jag ut och körde två lätta intervaller och i den sista intervallen så ryckte jag tussarna. Polle svarade med galopp då jag inte kunde hålla i henne samtidigt och rycka i ett snöre, men det var en kuskmiss ;) Hon kändes fin iaf så det känns bra :)

Efter att jag hade kört min lilla julgris så packade jag ihop grejerna till travet, iom att vi ska in på banan på lördag så vill jag inte stå och packa det på lördag morgon. Kommer vara rätt stressad och nervös ändå, så då känns det bra att ha allting packat redan. Ska testa lite nya grejer på Polle på lördag, återkommer med det på lördag!

När jag var klar i stallet åkte jag hem och käkade lite, sedan satte jag mig i bilen och körde till Bandsjön i Timrå där min lilla prins nu står! :) Hm, trodde först att jag hade kört fel men jag chansade och då hade jag som tur var hittat till rätt hus. Belle var inne i stallet när jag kom dit, Fredde gick först, sen gick jag, dock vände Fredde på en gång för att hämta den sista hästen som var kvar ute, och jag gick in i stallet och lille Belle gnäggade åt mig! Då blir man rörd må jag säga .. han verkar trivas bra där iaf, så det känns bra. Vi tog ut honom på gången och borstade lite på honom, jag klippte även öronen, nacken och runt kronranden på honom, så då blev han riktigt fin ;) Vi pratade även en hel del, jag var nyfiken på foder, träning osv och det verkar fungera bra. Dock blev jag fundersam över att han får så mycket havre, men han verkade inte het eller så av det.

Fredde har samma humor som Peter, det märks att dom umgås :P Han sa när jag hade borstat klart Belle "Men du .. jag kanske ska lägga ett lakan eller så över spånet så att han inte blir så dammig? :P" De sa han bara för att jag borstade han så noga och tog bort några spån som han hade på mulen xD

Näe .. nu ska jag sussa lite! Imorrn blir det jobb och sedan en sväng på travet, Amandra rider Polle imorrn :)


4 APRIL

Hade tänkt att jag ska försöka ge mig på bloggandet igen, får se hur det går med det. Men jag började det hela med att starta en helt ny blogg, hade gärna velat haft en design med .. men jag kan inte med sådant längre tyvärr.

Hur som haver, idag har jag varit rätt duktig tycker jag, började med att åka till stallet och greja på där. Mockade åt Polle och åt Lottas hästar, sedan tog jag in Polle och började sela henne, stack ut och körde 6x2.30 intervaller hon kändes fin, men far och vrider på huvudet så jag ska sätta dit en murphy nästa gång jag kör och se om hon rätar upp sig.

Tyvärr så går det bara att köra på rakbanan nu då resten av vägarna är så fruktansvärt dåliga att köra på, får vänta ett tag, bara köra lugnt på rakbanan och försöka ta med henne ut på Wolmsta så mycket som det går. Där går det iaf att köra motion!

Har även hunnit städa bilen, mycket grundligt idag och spolade sedan av Odie, men han skulle behöva få sig ett bad med schampo också men det får vi ta en annan dag har iaf spolat av den värsta leran som Odie hade på sig.


RSS 2.0