20 MAJ

Ja nu var det återigen ett bra tag sedan jag bloggade .. men nu kände jag att det var dax att blogga lite igen :)  Mycket har hänt nu på sista tiden och nu är det bara en vecka kvar innan jag och Sofia är på väg ner till Stockholm och Elitloppet med några friends :)

Polle tränas på som vanligt, hon går en hel del backintervaller för att stärka bakdelen på henne och förhoppningsvis få henne mer rentravande. Senast idag gick hon 6 intervaller, som sällskap fick vi en 3 åring palt och hon kutade ifrån palten, dock hade den gått 2.06 som snabbast på banan, tvivlar dock på att de gick 2.06 idag, snarare runt 2.20-2.30 haha :P Sen kan det ju faktiskt ha varit så att Thomas som körde 3 åringen sin, höll igen sin häst, men det såg inte ut som de och han brukar brassa på när han kör intervaller på rakbanan :P

Hur som haver, jag tyckte att Polle var riktigt fin idag, och jag skiter i hur fort det går, huvudsaken med henne är att hon travar bra och att hon har viljan! Vilket hon verkligen hade idag .. de ser jag som en stor framgång! :)

6 backar
Puls 12 min: 67
+ 12 min: 50

Tycker de är riktigt bra, hon blåste rätt normalt med ..sen har det ju varit riktigt varmt och kvavt med idag, så det sätter ju sina spår de med. Zooty blåste som tusan igår, mer än vanligt .. och de var ju riktigt äckligt varmt igår kväll så :S

Helgen ser ut som så att det blir mycket Njurunda för mig, ska jobba med Sofia på lördag och på söndag blir det Bergsåker med. Återkommer! :)

5 MAJ

Igår somnade jag med duntäcket och fleecefilt på mig! Det är helt sjukt .. frös så in i bomben. Idag är jag trött, men vid liv. Dagen började med praktik och det flöt på riktigt bra, det är fortfarande en aningens virrigt där men det blir nog bättre så fort vi har kommit till ro med allt osv.

Sånito var het idag, han brukar vara riktigt fin att köra men det kanske berodde på nytt ställe osv. Så han var nog lite spänd, dock var han lite koko med i huvudet men allt gick bra och han var inte direk okontrollerbar :P Frenja, ja alla som vet vem det är vet att hon är en bulldozer med inbyggd skuttburk. Idag var hon dock som vanligt, tung som ett as men hon flöt på riktigt bra i traven och vi körde rätt snabbt med så det var riktigt kul, hon kändes fin :) Och sista turen då, Penny .. hon var precis som vanligt, en klocka .. travar på bra, ligger på lagomt på bettet och är sjukt snäll, precis som det ska vara :P

Hem och käkade, till stallet sedan och kollade till Polle som Amanda hade hand om idag. Och sedan gjorde jag i ordning Zootis och lastade henne, så bar det av till Bergsåker då. Blev lite halvstressigt vid selningen trots att jag sölade på och började i mkt god tid att sela, det hela slutade med att jag började blöda näsblod och fick skena runt halva travet för att hitta papper och göra en nödlösning så man kunde sticka ut och värma :P Sofia stod och stampade bakom mig vilket resulterade i att jag glömde kolla tömmarnas längd och sätta på gamascherna. Så jag stack ut och värmde utan gamascher och med för korta tömmar - not good på Zootis, hon blir het och tjurig om man har för korta tömmar och håller i henne för hårt så det resulterade i att hon blev skithet och när de kom hästar som körde om oss i 300 knyck så blev hon ännu mer het och ja .. hon drog, följde helt enkelt efter dom andra! :P Och jag tänkte men shit!! Hon kommer ju slå sig sönder och samman på benen, så efter jag hade värmt mina 3 bakvarv i lite snabbare tempo, så insåg jag sedan att allt hade gått bra, benen var fria från sår osv.

Väl ut i loppet då, gick allting bra! Hon blev lite väl ivrig bakom bilen och ville gärna sitta I vingen, men hon lugnade sig efter någon hundring :) Väl när starten gick så kändes hon bra, hon var bra mycket mer förbättrad än förra onsdagen så vi blev nog lättade allihopa, hon såg knappt tagen ut :)

Näe, nu blir det en snabb dusch och sedan sova tror jag! Är sjukt trött, utan att veta varför jag är trött :S Hm .. känns som att jag har någon förkylning eller så i kroppen men vad vet ja?


3 MAJ

Ny månad, och nya tag! Så tänker jag just nu iaf men säkert inte speciellt länge .. vi får se hur det går. Som vanligt så minns jag inte när jag skrev sist, och inte heller vad jag pratade om men ni som känner mig vet ju att precis allt är som vanligt då med andra ord.

Kan berätta lite om helgen som varit, eller den senaste veckan kanske, den har varit lite jobbig. För det första så blev Polenta dålig här i veckan, hon har känts hur fin som helst i träning och en dag så kan hon knappt röra en frambenet, anledningen var ett enormt skavsår som hon fått av sig själv och det är klart att det gör ont när man går med det där. Vi har tvättat och hållit rent där och tränat henne ändå, men så en dag kunde hon inte gå igen, denna gång var det värre än förra gången. Och dagen efter det så går hästen knappt framåt över huvudtaget! Jag ljuger inte när jag säger att hon går i passgång, samtidigt som hon går lite snett med kroppen, haltar på höger framben OCH vaggar från bakhov till bakhov för att ta sig framåt .. vi tyckte att det såg ut som korsförlamning men jag tyckte ändå inte att det kunde vara så illa. Iom att hon rörde sig och korsis brukar ju komma direkt efter ett pass och det här var hela 24 timmar efter senaste passet ..

Jag ringde till distrikt vet. och bad om deras förslag på vad det kunde vara. De trodde att de kunde vara korsis, träningsvärk eller fång. Jag strök genast två av dom men blev orolig för de sista, men saken var den att hon hade inga som helst symptom på det heller. Så vet. erbjöd sig att komma dit och kolla henne, men vi beslöt oss för att avvakta och se om hon var likadan på lördagen eller om hon hade blivit sämre. Samtidigt ringde vi Anders och kollade om han kunde komma ut så snabbt som möjligt och kolla på henne.

Anders kom dit på lördagen, så klart när jag jobbade. Och jag bad pappa ringa när han hade kollat klart på henne. Han skulle vara där vid 10.00, så jag blev väldigt orolig när pappa inte hade ringt vid halv 12! Så jag ringde honom och Anders stod då fortfarande och knådade på min stackars lilla ponny ..

Saken var ju den, att hon har alltså gått runt och spänt sig så fruktansvärt mycket för att försöka avlasta såren hon hade mellan frambenen, att hon blivit stel och stenhård i muskulaturen i framdelen och sedan för att försöka avlasta smärtan där även börjat överbelasta bakdelen! Det resulterade i att hon gick som hon gick ... för att få bukt med dessa problem hon hade fick Anders massera och lasra henne i över 1½ timme .. när hon sedan gick ut i hagen var hon helt som vanligt igen - dvs full fart och hon kunde gå som en riktig häst :P Nu får hon bara gå promenader för hand och Anders ska komma ut igen till veckan och kolla på henne igen, så får vi se om hon får starta eller inte ..

Igår (söndag) var jag ut och hälsade på Belleboy. När jag kommer dit, så går man ju nerför backen till stallet. Och Belles hage är rakt fram, och vet ni vad han gör när han ser mig? ;) Han vänder sig om, tittar mot mig, alldeles som att han funderar lite och sedan gnäggar han till mig :D Kan säga att Fredde var i stallet och de andra två hästarna reagerade inte på att jag kom dit ;) Vi tog iaf in Belle och Floppen, selade på dom och sedan stack vi ut och skrittade med dom. Och OJ vilken skillnad det har blivit på min prins! Han är långt ifrån "klar" men han är iaf en bra bit på väg .. han kan skritta som en riktig häst, går med huvudet lägre än vanligt .. dock blir han fortfarande lite småstressad, och är lite tung i truten men jag tror att det bara blir bättre och bättre :)


RSS 2.0