2 NOVEMBER

En hel del saker har hänt sedan jag skrev sist. Det första jag tänker ta upp är Polentas avklarade säsong och även hennes (o)planerade framtid som jag har lite olika idéer för. Tänkte även surra lite i vad jag sysslar med nu på dagarna.

Polenta har som sagt gjort en otroligt bra säsong för att vara henne om man tänker på hennes bakgrund, ålder och tidigare säsonger. I början av säsongen när vi for in och körde banjobb med henne var hon riktigt fin, hon travade bra och hade en bättre framförhållning än hon haft tidigare på banan. Det sista jobbet inför årsdebuten körde Tapio henne på kladdig bana vilket inte gynnade henne, hon blev trött och tappade traven fruktansvärt, ändå körde han ca 2.13 första varvet (räkna bort 3-4 s.) så hon gick ju garanterat under rekordet i det banjobbet. Detta gjorde mig tveksam till en ev. start men tog då beslutet att anmäla och starta henne och beroende på resultatet avgöra hur hennes framtid denna säsong blev.

Sagt och gjort hon startade på Bergsåker och blev 4:a efter ett bra men otroligt struligt lopp! Hon sänkte dessutom rekordet från 2.20 till 2.12,7 på medeldistans (2.16,7 på kort) vilket ja absolut inte trodde! Hon travade bra hela loppet och detta gjorde så klart att vi skulle starta på i sommar (andra alternativet var att hon skulle ta av sig travskorna för evigt då och skickas ner till Stockholm på betäckning). Under säsongen har hon visat att hon har kapaciteten att bli en helt klart duglig tävlingsponny och dessutom ett fint avelssto. Men hon har även visat att hon har en enorm tjurighet som går till värdshistorien och det är att hon minsann inte är så lättkörd och inte alltid med på noterna då hon rätt vad det är kan kasta sig i galopp utan någon som helst anledning.

Hon har i nästintill alla lopp fått en placering (har 2 diskningar om jag inte minns fel) och någon 0:a, vi har även i år spräckt seger 0:an och tagit vår första seger tillsammans vilket var otroligt kul och vi fick vinna överlägset :) Hade dock väldigt mycket tur i loppet att några blev diskade och strukna men det är ju ingen som behöver veta det ;) Polenta har lär mig så otroligt mycket vad det gäller att verkligen tro på det man gör, inte lyssna på skitsnack och bara fortsätta kämpa på tills man kommer dit man vill. Hon har även lärt mig att verkligen lyssna och läsa av henne för att hon ska må som bäst vilket är mycket viktigt då man förhoppningsvis så tidigt som möjligt upptäcker ev. fel osv.

Som det ser ut nu så tränar jag henne fortfarande, just nu går hon lite längre motionsturer (grunden till vinterträningen skulle vi kunna säga), så fort snön kommer och det blir ett bra underlag för att köra på vägarna så kommer vi börja med vinterträningen vilket jag inte hoppas dröjer så lång tid. Jag sa förra vintern att jag skulle träna henne stenhårt - bära eller brista, men det gick ju som de gick med det .. detta år SKA jag verkligen göra det då det är hennes absolut sista säsong om vi startar henne.

Vi har även pratat om att låta betäcka henne och jag har 3 stycken hingstar att välja bland just nu, det står mellan Gumino, Micklas och Kurant .. de två förstnämnda står i Stockholm och det blir då en bra bit att köra henne och hon måste givetvis stå kvar tills hon är "klar" där. Den sistnämnda står barai Hudiksvall och där kan vi ev. komma överens om ett bra förslag. Det är ju dock en bra bit kvar innan man behöver bestämma sig men man kan ju fundera på saken. Jag funderar dock på om hon ska få tävla de två första månaderna och sedan skickas iväg för att förhoppningsvis komma hem ca 1 månad senare och då vara kollad och konstaterad dräktig. Då återstår ju bara tanken om hon ska fortsätta tävla resten av säsongen eller bara få vara, motioneras normalt osv. Har inte riktigt kommit fram till vad som är bästa idén ännu men jag kommer nog fram till det :)

Glömde ju såklart att nämna det roligaste av denna säsong. Har haft några mål att klara av med Polenta denna säsong, och det har varit dessa:

-1 Att Polenta skulle trava bra (vilket klarades av i första starten)
-2 Att Polenta skulle gå under 2.15 (vilket också klarades av i 1:a starten)

Nya mål under säsongens gång var:
-1 Att Polenta skulle gå under 2.10 (tog längre tid än jag trodde MEN hon klarade det i sista starten)
-2 Att Polenta skulle ta en seger (avklarades 4 september enkelt)

Ett bonusmål var segern och detta klarade hon ju, det var dock ruskigt när 2 raka segrar men jag klantade mig på upploppet och då förlorade vi första platsen, men hon var stark 2:a och hade upploppet varit längre hade hon hunnit dit, hon gick som ett skållat troll efter galoppen :)

Hennes nuvarande rekord ser ut så här ;)

Kort distans: 2.16,7 eller 2.14 (osäker på detta, men det bör vara de sistnämda)
Medel distsans: 2.09,5


RSS 2.0