19 APRIL

Happ .. idag var vi med Belle till veterinären då, vette sjutton varför han har blivit så tjurig med lastning. När vi hämtade honom lånade vi Lottas boogievagn, han var svårlastad då med .. Fredde har också en boogie och även han har ahft problem att lasta honom. Vi har kört honom i våran enaxlade vagn 3 gånger nu, de gick ju rätt OK dom två första gångerna men nu idag var han helt koko .. fick backa finkan mot stallet för att han skulle gå på, sedan när vi lastade av hos PH Vet var han dundersnäll och lugn. Lastade på; jadu .. han reste sig och var allmänt jävlig, så fort han ska gå på med bakbenen så kastar han sig. Lyckades iaf få på honom till slut, nör v skulle lasta av honom hemma så blev han helt stollig, steppade hela tiden i finkan, men han backade snällt och lugnt av.

Hur som helst så gick det bra hos PH Vet, fick tips om att testa ett pelham på honom, så de ska jag verkligen göra. Han drog loss tandflisorna som fanns kvar, de kan även komma fler sådana, sedan raspade han tänderna lite. Han hade inga sår i munnen iaf, dock var han öm i vänster lan pga tömhängande.

Så nu är det ju bara att träna på i den mån det går att hålla honom i någorlunda tempo! Ska precis sätta mig och skriva ett schema för resten av månaden, början på maj .. tänkte försöka sikta på kval i början av juni!


15 APRIL

Just nu står det helt stilla med Belle. Han är grishet att köra, oavsett vilket bett. Antingen orkar inte jag hålla i honom eller så tycker inte han om bettet. Så därför tömkör jag honom enbart nu, ska även börja ridträna honom i stället för vagn, lära honom galoppskänkel och slutligen rida galoppintervaller på honom. Så får vi varva detta med långsamma banjobb och försöka få honom till start på så vis.

Har iaf ringt och bokat tid hos PH Vet på tisdag, 15.30 då ska han kollas upp av hästtandläkare Martin Ondrasek. Vilket känns bra, han lär säkerligen ha några skarpa tänder, och säkerligen sår i munnen med .. gjorde jordens sämsta grej någonsin i veckan; körde honom på crescendo bett .. aldrig någonsin mer! Jag tror dock att det kommer gå riktigt bra sedan, har införskaffat ett hackamore samt ett side-pull som jag ska rida/tömköra honom på sedan för att skona munnen på honom. När det gäller banjobben så är det bara ryggar, Z-käk och långa och långsamma jobb som gäller för honom.

Har testat alla möjliga bett på honom; entömsbett, entömsbett med bygel, rakt järnbett, rakt äppelbett, två delat, skumgummibett (fungerade men orkar inte hålla honom) m.m .. raka äppelbettet fungerar rätt bra med. Saken är den att igår såg jag att han har troligtvis en tandrot kvar sedan han tappade framtänderna, jag hoppas att Martin ser detta och har någon idé om vad vi ska göra åt det. Hoppas bara inte att det blir allt för dyrt ... :/ Men givetvis ska han få bli bra igen min prins <3

Pollepluttan är grym, hon årsdebuterade i söndags; 2:a på en 11-tid! Sjukt bra, hon var GRYM i provstarterna, känds inge märkvärdig alls i värmningen och körde 2.20/500m! :O Då kändes det som att hon gick för fullt. Hur som haver, vi hade 40m tillägg (2140), Polle FLÖG till ledningen ändå höll jag i henne som fan i starten, ledningen hade hon övertagit innan första sväng och det kändes som att de andra hästarna stod helt stilla .. sinnessjukt. Vinnande Tyson Ås fick vi i ryggen där han låg kvar i 1500m inan han gick utvändigt om oss, Polle svarade min när vi kom ut ur sista kurvan fick Tyson nosen före och Polle svarar med galopp (tror att hon blir rädd, gjort detta 2 ggr och förlorat upploppsstrider på detta sätt). Får ner henne fort och hon går jordens speed och förlorar med ytterst kort bit till mål .. men jag är ändå sjukt nöjd med henne, hon går som ett skott, travar riktigt bra och travar nästan ett helt lopp utan galopp! :D Det bådar gott inför säsongen :)

På söndag åker vi till Östersund och tar 2:a platsen efter Matilda och hennes räcer Giganten ;) Hoppas hon gör ett lika bra lopp som sist, denna gång äre kortlopp och hon får jaga hela loppet viket hon tycker bäst om .. årsdebuten sprang hon bromsandes i ledningen i 2000m och landar ändå på en 2.11 tid :) Finns mycket att hämta med bästa loppet helt klart.


2 APRIL

Idag har tömkörning stått på schemat idag för båda odjuren, började med lilla Belle, hade för övrigt sällskap av Cissi idag vilket alltid är lika trevligt :D Börjar med att gå 10 min till paddocken, sedan försöka få honom att söka sig nedåt och framåt i skritten, han går för det mesta på volter nu men ska börja jobba honom längs spåret också för att inte knäcka gaffelbandet på honom.

Travade honom också i båda varven vilket går så jävla bra, han blir så avslappnad och söker sig verkligen nedåt, han har inte den där stressen i sig som han får så fort det är en vagn bakom honom vilket är underbart. Ville att han skulle trava över några bommar med men de ville inte herrn, och jag har lite problem med tömmarna nu, det är en grej som tar emot så han får inte den riktiga eftergiften samt att jag inte kommer åt honom med yttertömmen. Men detta problem ska åtgärdas imorn efter jobbet hade jag tänkt! :)

Jag tror att detta är ganska påfrestande för honom, och man glömmer lätt bort tiden när man är i paddan. Ska försöka att verkligen variera träningen så mkt som möjligt för honom i paddan, är ju som sagt livrädd att han ska få någon annan belastningsskada eller att gaffelbandet ska bräcka igen på honom. Men vi tar den tid det tar! :)

Lille Polles tur var det sedan, hon är som vanligt en klippa att tömköra .. hon är så rolig, testade samma tömsättning som på Belle och oj vilken skillnad, hon gick superfint .. men inte heller hon får den riktiga eftergiften samt att när de går på volt är det lätt att de genar pga att man inte kommer åt med yttertömmen (den fastnar i tömringen), så detta ska helt klart fixas. Jobbade henne på volt och över bommar, det blev lite cavaletti bommar och galoppjobb .. märks att hon inte är ordentligt jobbad på ett tag, men detta ska vi träna på flitigt i sommar med båda två! Efter deras utbildningsnivå givetvis :)

Polle ska troligtvis starta den 10 april hemma på Bergsåker, ska bli riktigt roligt .. hennes träning fram till dess blir ju tömkörning och lite bus .. ska försöka trycka in lite intervaller på fredagen för att tagga upp henne rejält, bara att hoppas underlaget är bra bara! :SRSS 2.0