25 AUGUSTI

Ikväll fick vi tyvärr ta bort världens finaste prins, våran underbara katt Ragnar efter 9 härliga år med honom. Alla som träffat honom vet hur speciell och annorlunda han var, anske var det även detta som tog livet av honom? Vad vet jag, han har alltid varit annorlunda, rädd och speciell, för drygt 1 vecka sedan började han bete sig konstigt, kom aldrig hem, slutade äta och tappade mycket i vikt. Nu de sista 2 dagarna så låg han bara under en släpvagn och mamma fick krypa under och hämta honom, han sprang inte ens iväg, bilrädd var han också .. han flyttade sig inte undan när man körde fram med bilen.

Efter mycket velande från min sida tyvärr, så valde vi att ta bort honom då det efter ett blodprov visade sig att han hade jättelåga värden på röda (hans låg på 3 men normalt var mellan 8-9 tror jag) och vita var skyhöga troligast pga infektion (han har nyst och andats konstigt, troligast någon täppa och liten förkylning?). Brist på röda innebar anemi och därmed tappar han all ork och kraft, han kunde inte ens hoppa upp på bordet en dag .. vet. sa att han sakta "stryptes" inombords pga syrebristen i blodet vilket låter fruktansvärt när man tänker på det.

Vi hade två alternativ; avlivning eller låta honom få typ blod och drop då .. men pga blodbristen och sätta honom på drop kunde blodet spädas ut ännu mer och göra honom ännu sämre. Och skulle han ha fått "blodtillförsel", hade vi varit tvunga att åka till Uppsala och då hade de inte varit säkert att han klarat sig ändå. Vi hade ju även kunnat röntga honom osv för att ta reda på orsaken till blodbristen men den berodde troligast på cancer eller dylikt någonstans i kroppen.

Mamma valde att gå ut ur rummet medan han skulle gå bort, jag valde att stanna kvar med honom tills han tog sista andetaget, sagt och gjort så gjorde jag det men bröt typ totalt ihop men jag ångrar det inte. Allt gick väldigt fort och smidigt, han märkte ingneting.

Vilda i frid min älskade prins <3


1 AUGUSTI

Well well .. allting flyter på relativt smärtfritt, ett problem har jag nu och det är att det kommer bli äckligt mycket trav och jobb för mig nu sista månaden hos Per. Detta kommer givetvis att gå ut över mina hästar som kommer bli lidande, Polle går det ingen nöd på då hon är pensionär och på diet osv, men för Belle kommerd det inte bli bra.

Belle var föresten ut på Dannero den 28:e, han såg smällfin ut i värmning och var "värmningsvinnare" enligt kommentatorerna, även i loppet såg allt ut att vara klart på förhand, han togs lugnt från start som vanligt och placerades i 3:e utvändigt där han låg kvar tills 500 kvar, försökte sig på en forcering men han tog inte mkt alls, dock in i kurvan och på upploppets början låg han 3:a och såg ut att kunna växla ner dom men när Peter begärde något av honom och han fick fritt så bar dog hela hästen, han tog inte i för fem öre och hästarna bakifrån var förbi givetvis, dock var han i mål som 6:a på 19,1 vilket är 1,1s från rekordet vilket jag inte är nöjd med, då det verkligen inte öppnades spec märkvärdigt fort eller dylikt. Han blåste länge efter loppet och hade hög puls, haft koll på tempen på hästarna som varit lite högre än normalt men absolut inte feber på någon av dom. Jag tror att det finns lite blandad anledning till hans sämre prestation i senaste loppet, den allra största tror jag dock är att vi testade helstängt på honom, redani värmningen sa Peter att han var vassare än någonsin, inför loppet frågade jag om vi skulle byta till öppet men vi körde på stängt. Anledningen till stängt huvudlag är att han har en tendens att bryta ut i kurvorna men nu skötte han sig perfekt med det. MEN tyvärr blir han för laddad istället, han ödslar all energi på att pulla som en gris i ryggar och sedan när han får fritt så dör hästen kapott, han har ingen ork kvar.

Den nya planen lyder; först ett besök hos Sven Lindblom i Sala, detta alternativ grundar både jag och Peter på att Belle varit hos en "vanlig" veterinär så mkt och det blir alltid samma gamla visa, jag själv tror att problemet kommer någon helt annanstans, ledproblemen kommer från något annat men vet ej vart. Han är inte halt eller ofräsch så men någonting stör honom, även en sak som att han drar av sig hf sko så fruktansvärt mycket är också en sak som jag tror Svenne har något att säga till om.

Del två i min nya plan är att börja galoppträna honom, rida långa och bärande galoppintervaller 2 gånger i veckan och mellan detta får han gå lite varvat under sadel och tömköras lite då och då. Detta ska vi testa en månad innan han återigen får gå ett banjobb där vi testar av honom och ser hur han utvecklats, därefter får vi se om det blir start eller inte men han har lämpliga lopp hela september så det är ingen panik.

Apropå lilla Polle så är hon MYCKET piggare än förut, hon har nu fått gått ut i sin lilla konva hage som vi gjort i hennes och Belles hage, vi har även stängt av deras hage så Belle inte kan gå så långt, allt för att förminska stressen för Polle och hålla henne lugn och stilla, både för fölet och för hennes hovars skull.


RSS 2.0