23 DECEMBER

Grymma lilla kräkhäst, Belle gjorde ett skitbra lopp idag! I värmningen kändes han som vanligt förutom att Peter hade lite mer ont i armarna än vanligt. Loppet då? Efter några strykningar i Belles lopp fick han spår 1 vilket gjorde mig nervös, men han klarade det galant och lunkade iväg till ledningen, fick svar utvändigt men Peter vägrade släppa ledningen och den utvändigt gav sig inte, så de körde i hårt tempo. I sista sväng låg Belle fortfarande i ledningen, hästen utvändigt hoppade och Belle såg då sin chans att bryta ut lite  och tappade därmed lite tempo, såg ut som att han skulle vinna återigen men då kom Per med jordens far och Belle hann inte riktigt acca och fick se sig slagen av en smygkörd häst ..

Loppets riktiga segrare är i mina ögon Belle, han drog i hårt tempo och höll ändå så bra! Jag är skitnöjd med han, han var grym, surt att bli slagen på mål när de såg ut att vara klart men så är trav :) Kolla så han överlevt imorrn och spana på lite proppar efter det.

Blir även sadelbyte och ev. har jag hittat en som troligen passar :)


23 DECEMBER

Efter att jag tagit ut Matildas hästar i morse åkte jag till stallet för att mocka åt Belle och Polle, men då hade inte dom fått gått ut ännu, dock var det morgonfodrat så det var ju bra. Rättade till täcket på Belle, tog på Polle ett tunnare regntäcke, av med bandage på Belle, kolla tempen och sedan hade Christer börjat tagit ut Tuben så då är det grönt att ta ut mina med.

Det var full fart på hästarna från första början, de hade race i full galopp (till och med på tanten), riktigt kul att se, dom verkar ha så roligt :) En stund senare stod dom och åt alla 3, Belle i mitten, från höbalen, och det är kul att Belle äntligen kommer bra överens med Bengt, såg att de stod och kliade varandra igår med :)

Gjorde klar stallet och åkte hem sedan, har inte gjort så mycket sedan dess. Nu är det bara å vänta på att klockan ska gå .. så man får åka till stallet någon gång!


22 DECEMBER

Tror att Belle är något laddad för tillfället .. idag har han stått på bakbenen vid 3 olika tillfällen i hagen, sett helt galen ut med luggen åt alla håll och öronen slickade bakåt, trevlig häst :P Tror att han har varit på bra bushumör, vallat runt stackars Polle som travat runt med öronen bakåt o sett skitsur ut haha. Hon verkar inte vara döende av promenaden igår så det är bra iaf.

Tror att allting är klart tills imorrn, imorrn innan vi åker in på travet så tänkte jag massera Belles bogar bara för säkerhetskull. Han ömmade dock ingenting idag så det verkar bra, däremot verkar han  lite känslig i ryggen och det tror jag beror på sadeln .. lär låta honom ha Polles BoT ländtäcke imorrn tills värmning.
21 DECEMBER

Både Bellebus och Pollebus har varit ute på 1 timmes promenad idag, Niken red Belle åt mig medans jag gick med Polenta, hon är inte riktigt säker att rida än känns det som då hon lär ha en del energi, om inte annat humör. Polle var lugn och snäll iaf men fick trippa lite för att hinna med i Belles tempo, Belle själv var även han lugn och snäll som vanligt.

I början gick Belle väldigt stel och såg hf halt ut (nickade ej med huvudet), men efter ca 10 min försvann det och han såg ut som vanligt igen. Kände på hals och bogmusklerna och de är fortfarande lite ömma så troligtvis har han överansträngt musklerna lite och därav att han ser så stel ut. Han känns mycket mjukare i musklerna än vad han gjorde i början av veckan så det går nog åt rätt håll.

Blir han inte akut jätteförkyld här i veckan så åker vi in med han på fredag och Peter får värma och känna hur han känns, så får vi se om det blir start eller inte. Kanske han måste ha ett uppehåll på 2½ vecka till nästa start sedan för att återhämta sig ordentligt muskulärt, även massören ska kolla på honom det blir dock inte nu runt jul och nyår :/

Masserade och smörjde med arnika även idag på bogmuskulaturen för att se att han blir bra till på fredag, lär säkert få massera honom lite på fredag innan start med. Kanske ta med BoT täcket och värma ryggen på honom med?


20 DECEMBER

Well well, nervositeten var lika hög som inför start när jag tog av Belle bandagen idag för att kolla hur hans kota såg ut. Och jag kan nog andas ut, iaf idag ;) För hans ben såg hur fina ut som helst, alla 4! Men för att ta de säkra före det osäkra så la jag vallörtsblad på gaffelbandsfästena vb och vf och sedan BoT, samt speedway/cedar på övriga leder och givetvis BoT.

Hur som helst så i paniken igår så smsade jag Peter och skrev något i stil med "Du tyckte inte han kändes ofräsch i fredags? Varm o lite svullen i vänster framkota efter att ha gått motion på släp idag, svullnaden gick ner efter en stund på gången. Mest svullen på framidan. Anade snorkråkor i näsborrarna och en hostning på släp. Blev de inte roligare än så här?"

Peter ringde upp idag och han så något i stil med detta "Inte blev väl du hypokondriker nu igen?! HAHA! Värmer med käk annars lär han slå mig ur vagnen så laddad som han känns, han är lite äcklig att värma faktiskt" Hm .. ja men de låter ju underbart, och denna ska jag köra i lopp någon gång? Shit Sherlock :P

Hur som haver, imorrn ska vi ut på en skrittur i skogen hade jag tänkt! Och då hoppas jag att han ser fint ut i benen nu de andra dagarna så ska vi ut och jaga matlappar på fredag! :)


19 DECEMBER

I morse släppte jag ut Matildas hästar och gjorde klart stallet, sen for jag iväg till Bergsåker och sekris för att köpa biljetter till travgalan men då hade ju inte dom öppnat ännu! Så då for jag ner till Jennifer i ponnystallet och hälsade på där, o ja blev kvar där bra länge med en massa surr osv. Gick tillbaka till sekris igen och köpte biljetter, då fick jag höra ett grattis vilket var skoj, känns som alla vet om att Bellebus gick och vann :) Sedan åkte jag vidare till Birsta och köpte en reflexgrimma och Arnika till Belle, han må ju synas när han går på släp så han inte blir påkörd :)

Åkte vidare till stallet och pysslade på lite där sedan, skulle behöva tvätta lite grejer som jag behöver ha så fort som möjligt men då var ju tvättmaskinen upptagen, får fixa de sedan! Fick mocka ur boxarna rejält idag då dom stod inne länge igår samt att Marcus fuskmockade lite igår tror jag ;P

Polle har börjat bli riktigt kaxig även mot Bengt nu, hon jagar iväg honom om han kommer nära hennes hö. Hormonladdad ponny? :P Snart om en dryg timme kanske, ska Belle gå på släp bakom Carro oh hennes märr, får hoppas hon kör en långtur så Belle får röra på sig lite, han är nog lite stel och öm i musklerna efter starten, tänkte han ska få gå på släp en gång till i veckan om de finns möjlighet och sedan blir de skritturer i skogen :)

Anmälde igår på dagen runt 14 tiden kanske och tur var väl de! Anmälan gick ut 17.00 igår, normalt går den ut 9.00 på måndagar om det är trav på fredagar men nu är de ju V75 på fredag och då går anmälan ut tidigare, brukar anmäla på kvällen annars. Så då hade jag ju missat anmälan. Hur som helst så kom Belle med utan problem iom att han hade 2 fristarter kvar, han fick spår 2 och det var ju bra, spännande att starta på en ny distans. Såg ut att vara ungefär lika motstånd som Belle själv och det bådar ju gott, bara det att nu kommer jag vara nervös i 4 dagar till innan detta är över.

UPPDATERING
Belle gick på släp idag 40 minuters pass, gick hur bra som helst, däremot såg han lite framhalt ut ibland, han haltade inte men markerade lite med hf tyckte jag det såg ut som. Kom tillbaka till stallet och då var han svullen vf kota och ökad värme, började massera v bog med arnika och kände efter en stund på kotan igen då hade svullnaden gått ner igen. La om kotan med vallörtsblad och Back on Track, de borde göra susen om det är lite lättare känning han har i gaffelbandsfästet som i somras. Detta oroar mig inte SÅ mkt om det inte är så att han blir väldigt förkyld i veckan, då får vi nog stryka oavsett om han är fräsch i benet eller ej.

Men det känns ju bra surt om han skulle bli ofrsäch nu på en gång efter bara en start, får dock ha i åtanke att han gått mycket banjobb sista 2 månaderna för att få ut honom till start, så om det blir start på fredag så får han nog lättare vila och därefter så startar vi igång honom igen, kanske mitten på januari början på februari. Vi får helt enkelt se hur läget urartar sig inför fredag och även efter fredag.


16 DECEMBER

Jag är alldeles salig .. hela dagen har jag gått runt och varit så nervös, men av någon anledning ändå lugn och sansad. Känns som att jag har känt på mig att detta är Belles dag, och så blev det. Selade ut honom till lopp 10 i godan ro, ensamma i stallet och bara kände lugnet, han var som vanligt i värmningen men de var tur att Peter tog långvagn på honom. Ut till start så blev vi såklart försenade då Peter vann lopp 9 med egentränade Moflobo (Moffa), men iväg kom iaf Belle o Peter lagomt försenade till defileringen men de tog ett lugnt rätvarv bara.

Så klart blev starten avbruten, men gick iväg i andra försöket. Belle hamnade i dödens men backade ner i första sväng, rygg på ledaren där han låg kvar tills sista 500, han hade turen att komma ut och Peter tog ut honom i 3:e däremot ville han springa hem där och bröt ut men åter i andra utvändigt, in på upploppet gick han ut i 3:e spår igen och såg seg ut men han kämpade och tryckte till och vann sedan enkelt med en halv längd.

Helt underbart. Min älskade häst vann, tredje gången gillt. Jag har ställt mig frågan flera gånger varför jag köpt denna häst, men idag fick jag svaret, det handlar om att aldrig ge upp och denna häst ger mig så mycket .. <3

Sen är det även otroligt att jag har fått denna chansen att köpa denna häst, han är helt koko i mössan men ändå helt underbar, och den kapacitet han har .. jag vet inte? Det kanske bara är jag som har förmågan att plocka fram det i honom?

Tusen tack till Peter Buhlér som sålde denna häst till mig, som gav mig chansen. Och även tusen tack till Fredde Melin som har lagt den största grunden i hästen efter hans gaffelbandsskada!


15 DECEMBER

Hästarna har snart stått i nya stallet i en vecka. Och jag kan ju säga att det är total kalabalik i gamla stallet, och jag kan inte låta bli och ställa mig frågan, är det vi som har orsakat detta eller är det något som har legat och grott i månader kanske år och nu utlöstes när vi fick fingrarna ur arslet och flyttade?

Ett försök att köra Belle hemma gjordes i tisdags och det gick fort fort fort, utan broms och med gashäng som vanligt och en häst som väser och snarkar värre än värst. Alltså ingen mer körning för Belle hemma, det får bli ridturer och släpträning för hans del.

Kräket i fråga är anmält till start och imorrn på Bergsåker selar vi ut Belmont till lopp 10, hoppas inte det blir något jävla skitväder och en fin bana. Loppet i sig ser bra ut för honom, men min största prio är ju att hästen ska ta sig runt banan någorlunda lugn och sansad och stå på fyra ben i mål och efter mål. Det vore givetvis ett plus om han gör ett jättebra lopp och tar med sig lite matlappar hem.

Polle hon glassar runt i en stoor hage nu med 2 snygga grabbar, Belle och Bengan, Belle är ju dock lite mer vacker och manlig än vad Bengan är ;) Men hon bossar runt med båda två (då Belle låter sig bossas, annars är det han som är bossen ;) och magen växer på henne såå mycket nu! Jag är nästan 99% säker på att hon har en fölis i magen, hon har som inte höbuk utan mer en rund päronmage bakåt liksom .. :P


10 DECEMBER

Nu är hästarna äntligen flyttade! Känns som att det har tagit halva dagen att flytta dom, men det har det ju gjort också. Vi började med höet och sedan alla 500 miljarder saker jag har till 2 hästar, och därefter tog vi då hästarna.

Hämtade dom i hagen som vanligt, trodde dock att jag skulle få jaga dom, men Belle stod vid grinden och han gick inte iväg när jag kom, sedan kom Polle fram och vi gick in med dom, ställde dom på gången och stoppade bomull i öron och bytte täcke på Belle. Sen tog jag Belle och lastade honom, Polle däremot var inte lika lättlastad, fick hämta en kedja och ta på henne och efter några gånger gick hon på.

När vi kom fram fick dom gå in i boxarna, de ställde sig och mumsade hö på en gång och var väldigt nöjda. Plockade med lite grejer och sedan släppte vi ihop dom med Bengt (Marcus andra häst), Belle försvarade Polle hela tiden och lät inte Bengt komma nära, de rök ihop en gång ordentligt och efter de lät han Bengt vara hyfsat nära iaf och till slut lugnade dom ner sig allihopa. Hotten stod i sin hage och bara kollade på dom som att de var alldeles dumma i huvet :P

Men tråkigt som de blev när vi skulle lasta rök jag ihop med en i stallet pga en otroligt konstig sak, en jäkla kommentar som jag skrivit på fb och det är ju himla tråkigt att det skulle sluta så .. men men.

Imorrn är det lite saker att göra i både nya och gamla saker. I nya stallet ska jag rensa ut bland mina saker och slänga/ta hem det som inte är nödvändigt och försöka stuva in mina grejer i Marcus överfyllda selkammare samt städa bort gammalt hö i gamla stallet.


9 DECEMBER - VINN AMIGO TÄCKE

Jag är med och tävlar om ett Amigotäcke .. klicka HÄR eller på bilden nedan för att komma till tävlingen! :)


8 DECEMBER

På bara några få dagar har allting förändrats drastiskt, min bil går återigen pissdåligt men folk har ringt och vill byta med andra bilar men inget av intresse för oss (bilarna som har erbjudits), och i stallet vi står i nu har nog helvetet brutit ut totalt. Det är typ 3 dagar sedan jag sa upp mina boxar och nu slåss folket om mina boxar .. iaf Belles box. Jag fattar inte vad problemet är, får man inte ens flytta ut hästarna i lugn och ro innan de ska gå åt skogen? Helt sinnessjukt, tycker sjukt synd om Matilda som hamnar mitt i soppan och jag hoppas innerligt att hon också får en stallplats någonstans i Säterområdet hon med.

Jag har inte packat klart allting, det är lite svårt att packa när jag inte har några fler platslådor att lägga sakerna i. Men imorrn ska jag åka på Ikea och köpa fler innan jag glider in på travet för att se Hotten kamma hem ytterligare en seger i monté, om jag orkar vill säga.

På lördag är det mycket som sker, boxarna ska tömmas, hästarna flyttas .. vilket blir spännande då Polenta inte stått på en transport på över 3 månader sedan vi tog hem henne, men det ska inte vara något problem. Alla saker ska även flyttas då samt allt hö, boxarna som vi ska ha hö, foder och diverse grejer ska även göras i ordning med pallar i botten osv.

Just de, igår var Belle in på banan och gick provlopp. Han lunkade iväg felfritt och utan direkt ansträngning, placerade sig i 3:e utvändigt och där låg han kvar till sista sväng, togs ut i 3:e spår och fick dra tåget, höll farten bra, varken accade eller stumnade. Helt klart nöjd med honom även om man saknar de där accet i honom som han hade förra provloppet, men vi anmäler ändå (fixat ;) och hoppas att han tar pengar iaf! Han saknar ju faktiskt rutin och en del snabbjobb i form av intervaller.


6 DECEMBER

Nu är det mycket som händer, bilen ska säljas och hästarna ska flytta. Kan ju börja med min kära bil, som gick igenom besiktningen idag och det var ju skönt, så nu ikväll åker han ut på annons, pappa är och tvättar Odie nu, sen ska han riva ut baslådan och stereon, överdragsklädseln och något mer. Jag lär ju få städa fanskapet sedan .. hoppas att vi får bilen såld på studs.

Imorrn ska Belle in på banan, egentligen skulle han gå ett lättare jobb; 1.30/3000m men då visade de sig att Peter skulle köra typ tusen andra i samma tempo och då skulle jag få köra honom själv. Men jag känner att det är bättre Peter kör honom, han vet hur han är, känner när han är startklar och så. Även fast jag själv har kört jobb med honom så är det bättre om Peter kör så kort innan start så han känner om han verkligen är redo. Så istället för 1.30 blir det då 1.25 provlopp istället.

Imorrn ska jag även börja pyssla lite med nya boxarna, bland mocka ur dom ordentligt, spåna upp dom, sätta upp hinkkrokar, Polles hönät, boxskyltar och försöka få ordning inne i en av de andra boxarna där jag ska ha saker som inte används just för tillfället och även deras täcken.

Lädersaker ska jag stuva in i selkammaren, hoppas bara att Marcus kan städa där någon dag så det blir lite ordning och reda, annars kan jag gärna städa åt honom ;) Men jag hoppas att hästarna kan flyttas i helgen så Belle hinner varva ner lite innan han ska starta, bara det inte blir snorkallt på en gång men de tror jag inte.

Anledningen att jag flyttar hästarna är många, men de största anledningarna nu är att hästarna får äta 10 min innan de går ut på morgon, hästarna tas in oregelbundna tider och mina står ofta ute till längst då jag jobbar och vill ha dom ute så länge det går, hästarna fodras oregelbundet och olika tider på kvällen, det är sällan sopat, dålig luftkonditionering, dåliga träningsmöjligheter till Belle ..

Så därför flyttar vi nu och hoppas det blir bättre, jag är dock livrädd att det ska bli så mkt sämre än det är redan nu ..


3 DECEMBER - PART TWO

Efter att stallet var fixat och klart idag drog jag hem och bytte om och for sedan iväg till stan för att träffa Änabanäna och fixa lite julklappar och kläder. Vi började de hela med lunch på donken för att sedan trängas med alla andra idioter som skulle handla just idag, dock senare insåg vi varför det var så förbannat med folk där .. för de första julklappsinhandling och för det andra var Eric Saade där.

Hur som haver så köpte jag kläder tills ikväll, men jag kommer säkerligen ändra mig och välja något helt annat att ha ikväll. Jag köpte även julklappar till mamma, pappa och Anna dock köpte jag Annars julklapp på Birsta som jag senare åkte till ;)

Rusade in på Birsta och köpte de jag skulle, gud vad enkelt allting är när man vet exakt vad man ska handla och på vilken affär det finns, så borde de vara oftare, vad tid man skulle spara då.

Nu sitter jag hemma i soffan och väntar på att klockan ska ticka, 18.30 ska jag vara i stan på Aveny och käka julbord med stall Per Linderoth så de blir sköj :)


3 DECEMBER

Belleboys stod selad och klar 9.00 på travet idag, Peter kommer farandes med hästfinka och en jäkla fart några minuter efter, hoppade i körkläderna och stack ut och värmde Belle. Jag fattade dock inte vad Peter gjorde för han körde bra många bakvarv, insåg sedan att han hade kört jobbet i bakvarvet med.

Men Belle såg iaf megafin ut, lite laddad dom första varven men sedan såg han lugnare och lugnare ut så det är bra :) Han körde strax under 1.30/3000m, och de bästa av allt var att pulsen var bra på honom, han låg på 80 efter 12 min, sjönk sedan till 69 och skulle ta en 3:e gång men då kunde varken pulsmätaren eller jag höra pulsslagen så det var som svårt att veta.


RSS 2.0