14 JUNI

Undra varför det dröjer så lång tid mellan mina bloggar? Aja .. ytterligare lite saker har hänt efter att jag skrev sist, ovanligt va? Men så blir det ju när man bloggar med lite tid emellan. Hur som helst, efter senaste banjobbet den 4:e beslöt vi för att kvala Belle, det skulle egentligen kvitta om vi väntade 1 månad eller kvalade nu. Nu är det gjort iaf.

I söndags var det trav på Bergsåker och min lilla prins kvalade i andra kvalloppet. Han kom först in i mål på tiden 1.20,9 vilket jag tycker är riktigt ok. Från spår 5/2140 lotsade Peter iväg honom lugnt från start men redan i första kurvan avancerade de fram för att i utgången av kurvan sitta i ledningen. Första 500 gick mkt lugnt, runt 1.25 och första 1000 20,9. Belle blev lite ofokuserad och bromsade lite när han insett att han var själv och gick in på upploppet, men han tog tag i grejerna igen och svarade ut de hästar som kom utvändigt som inte ens var i närheten av att gå om honom, han sträckte bara på sig lite.

Kvalloppet finns att se här; http://www.youtube.com/watch?v=9e43x-S4Xic och för er som inte vet, leta efter en häst med orange huva och blå/röd kusk ;)

Men dessa snälla jobb och provlopp han har gått, dvs alltid i rygg och sedan ut sista 50 osv tror jag är riktigt bra för honom, han får lära sig att koppla av och ta det lugnt utan att hetsa på som han gör, att han dessutom nu fick gå i ledningen hela kvalloppet är nog också bra och dessutom "vinna" kvalloppet, sätta nosen först måste vara jättebra för hans psyke, det är iaf vad jag har för teorier.

Idag hade vi ut våran massör på honom, var en del jobb men det kan man givetvis förstå, han fick 1½ timmes välförtjänt massage och mjukade upp hans ömma muskler lite. Imorrn blir det en skrittur för oss, tänkte vara ute så länge som möjligt och låta honom sträcka på sig och mjuka upp sig ännu mer. Nu har vi ungefär 1 månad kvar till start, har spanat ut en propp på Solänget och om allt går som det ska blir det start då, jag har dessa mål tills dess;

- Hullet; Göda upp honom ännu mera, fortfarande lite tunn
- Pälsen; Den ska vara helt perfa, den är otroligt fin nu men kan bli finare
- Träningen; Måste våga mig på att köra lite backe med honom, lååånga skritturer under sadel och mjukgörande lösgörande från marken samt under sadel

Har inte så mycket nytt om Polenta, jag vet att hon är betäckt och förhoppningsvis dräktig, denna vecka ska hon börja brunsta normalt men nu vill vi givetvis inte det. Är hon inte brunstig så hoppas jag att  hon kan UL snart inom 1-2 veckor och därefter bör vi kunna ta hem henne igen, tror att Belle saknar sin tjej lika mycket som jag gör :) Har varit otroligt skönt att bara kunna lägga ner tid på honom, men nu vill jag faktiskt ha hem min bustjej <3

4 JUNI

Ojoj .. tiden går fort när man har roligt! Imorrn är det 4 månader sedan vi hämtade hem Belle, den 8:e har jag stått som ägare i 4 månader, känns helt otroligt .. jag kan inte fatta att jag verkligen fick chansen att köpa denna häst. Han är en på miljonen .. skitsamma om han går sönder igen, springer in inte vet jag hur mkt pengar, det bryr inte jag mig i, få chansen att få träna en så grundkapabel häst är helt otroligt, jag har varit med denna häst i dryga 3 år och det känns som att han är en kopia av mig själv .. vi är så fruktansvärt lika. Får jag ordning på mig själv, får jag ordning på hästen och vise versa. Det är inte bara hans kapacitet som jag surrar i nu, han är så otroligt personlig och känslig .. första gången jag såg honom var jag helt såld .. han bara gnäggade till mig de första han gjorde och de känns som att redan då, så var de menat att de skulle bli vi (känns som jag sitter och skriver typ någon tonårsblaska nu, men de är helt sinnes va detta stämmer). Första gången jag körde honom blev jag helt lyrisk .. han var så otrooligt spänstig, var de läckraste jag sett någon gång, och framför allt kört!! Det kändes som att han trippade fram på små oranga moln, hur lätt som helst och med ett sjujääkla kliv!

Hur som haver .. efter lite pladder nu då så ska jag försöka komma fram till hur det har gått i dagens banjobb ;) Peter som körde, as allways, från spår 8 gick han iväg felfritt och hamnade mitt i smeten, låg instängd invändigt men letade sig ut i 2:a utvändigt, rygg på stallkompisen Bitty K., där låg han kvar till ca 50 kvar från mål då han stack nosen före utan någon större forcering. Första varvet avverkades på 24,2 och andra 19.0 för Belles del.

Pulsen något högre idag (tog lite för tidigt med), men det var ändå riktigt bra med tanke på att vara för honom då han normalt ligger högt i puls samt att det var mycket varmt och kvavt idag. Det viktigaste av allt var att pulsen hade sjunkit avsevärt redan 5 min senare, och då är ju återhämtningen som den ska. De som var den största skillnaden denna gång var dock lungorna, han blåste knappt nånting om man jämför med de andra gånger vi varit in, så någonting är absolut på G! Så det känns kanon :) En sak jag inte begriper idag, vi har inte haft knäkappor utan bara bandage bak (tidigare gått med knäkappor samt gamascher), men har inte sett att han slagit på sig och idag hade han två stora sår efter hovarna ovanför knäna på båda sidor. Varför slår han på sig idag men inte de andra gångerna? Han har dessutom gått samma tempo varje jobb. Aja .. de löser vi med ett par kappor, kanske lite gammalskodd med, men var ju tusan inte länge sedan han skoddes.

Ytterligare ett banjobb samt lite justeringar med fossingarna så blir det nog kval inom en snar framtid, kvalet är som de ser ut nu planerat men jag är lite skrockfull och håller käften tills ni ser startlistan ;)

Hur går det med Pollelina då? Det går finemang, hon trivs nog som fisken i vattnet nere hos Smedens, men jag hoppas att jag får ta hem min lille ponny snart, klart som fan att jag saknar henne, men det är skönt att vara utan henne med .. vi har ju varit upp i varan varje dag i över 4 års tid, så man blir ju lite less på varandra ;) Kan ju hoppas att hon saknar mig lite .. men hon lär nog inte tänka på oss här hemma nu när hon har både kille (som är kapabel, de är ju inte Belle längre ;) och dessutom asmkt gräs och man slipper träna .. :P Om vi har räknat rätt så kommer hon nog hem runt Midsommar någon gång. Om vi tar hem henne efter 30 dagar, annars är det nog bara 1-2 veckor kvar innan hon kommer hem.


RSS 2.0