30 MARS

Belle går nu enbart på havre, vilket verkligen syntes idag, tur att det var Tapio som körde honom och inte jag känns de som .. första bakvarven såg han lugn ut (dock något spänd tror detta var pga springremmen), hann knappt se när de vände upp för sedan bar det iväg .. sladdade upp i rätvarv och sedan gick de runt 35 första tusen, klockade inget mer sedan .. men de gick fortare och fortare. Lyckades ta upp honom och sedan i bakvarvet gick de 100 knyck igen, lika fort av banan och ett varv runt hagarna ...

Av med vagnen ute så gick jag med honom så han fick lugna ner sig lite, lättare att handskas med honom då med sedan. Han fick flåsa av sig lite och sträcka på benen så blev det en dusch sedan. Och lite mer promenad efter det. Pratade med Peter och Anette lite med som var nere på stallbacken och spatserade, såg ut som att Peter ångrade sig lite att han sålde hästen ;)

En lustig sak .. Belle har aldrig varit så fin som han är i benen nu (vad jag kan minnas iaf), när vi kom hem till stallet skulle jag värma på honom med arnika stallbandage men funderade på om jag skulle skita i de då han var iskall runt om samt kunde urskilja varenda sena plättlätt! Ni som har sett Belles ben förut vet att han har en tendens att kunna svälla och bli allmänt "svampig"/blöt framförallt i bakbenen. Men jag la ändå arnika för säkerhetsskull, har dock lite försiktighet med frambenen då han verkar vara lite känslig i dom spec för arnikan ..

Har börjat tömköra Belle för att han ska få lite annat att tänka på, lära sig lite grunder i markarbete oh så .. fick hjälp av Sofia Jungdalen nu i veckan och det gick verkligen skitbra, det är så rolgit att se honom från sidan och ngon annan som arbetar honom, han är så klok och verkar tycka att det är skitkul verkligen! :)

Har lite svårt att komma på något bra träningsupplägg med honom nu, men jag tror att vi ska fara in med  honom varannan till var 3:e vecka nu iaf, samt ska han tömköras en del och jag hoppas att underlaget blir bättre så han kan köras hemma med, det är säkerligen därför han är så fruktansvärt laddad nu.

Lilla Pollelina ska nog göra sin årsdebut hemma på Bergsåker den 10:e april, hon kändes så grymt bra i de senaste jobbet hon gick .. travade jättebra och var verkligen framåt. Men hästar bakifrån är verkligen inte hennes melodi, hon vill jaga själv och inte bli jagad. Funderar på helstängt på henne igen, vill inte döva ner henne men de kan behöva göras .. kanske bara ska ha en huva så hör hon ju lite iaf men ändå är dövad.

Hennes träning fram till start blir lite bus i paddock och tömkörning. Hoppas att det går att köra intervaller nästa vecka så att vi kan vässa henne lite, men ska proppa henne full med havre .. dock inte för mkt, lär bli överhettat i hjärnan annars! ;)


20 MARS

Återigen så har det gått en tid sedan jag skrev här senast, jag har som inte haft någon lust alls att blogga. Har varit en del mkt saker med jobbet och även att installera Belle helt i stallet osv. Har ännu inte riktigt kommit fram till något bra sätt att träna honom ännu, men jag har några idéer nu som jag ska ta upp.

Polenta har gått andra och förmodligen sista banjobbet nu inför start, troligast startar hon 10 april hemma på Bergsåker. Första banjobbet gick hon rätt bra men tappade traven fruktansvärt, i detta banjobb (som var ett provlopp men jag körde som ett banjobb) gick hon faktiskt riktigt bra, hon travade bra men har fortfarande problem med att få henne lugn utan att hon blir för lat. Ska nog testa ett helstängt på henne igen för att se om hon blir bättre. Hon ska gå lite tuffare intervaller nu och varva mellan galoppintervaller, förhoppningsvis får det en positiv effekt.

Belle har varit in och gått ett lättare jobb, om man ens kan kalla det jobb? Jag skickade upp Marcus i långvagn ifall han var tokladdad (som han har varit hemma), men han såg dunderfin och lugn ut så det var helt sanslöst! Han värmdes 3½ varv innan han vände upp vid 1640m och körde 30/1000m med honom. Han såg väldigt lugn ut hela tiden och jag hörde inte att han väste något. Vi testade en Z-käk (Governor käk?) för att se om han får bättre lufttillförsel vilket han fick, men ska ha en springrem på honom med för att få ner huvudet lite på honom och se om han lägger sig bättre i käken, tog inte så mkt stöd alls nu.

Han såg lite tagen ut efter jobbet, pulsen vet jag inte då jag inte tog någon. Åh andra sidan så tycker jag att det var rätt bra av honom ändå då han inte har gått så mkt intervaller hos mig (han har bara gått 4 lugna som mest för att han ska vara lugn).

Har även testat en så kallad tagelanalys på honom där jag fick mycket intressant information, där jag även har fått mina teorier som jag haft i 2 år bekräftat. Så här hade jag tänkt;

- Ger endast hö och havre
- Lugna motionskörningar/lättare banjobb ca 1 gång i veckan
- Mycket arbete från marken och skritt i rockard
- Trolig behandling efter tagelanalysen
- Z-käk och springrem

Genom detta har jag en förhoppning att Belle lugnar sig! :)


RSS 2.0