21 MAJ

Polenta

Klockan stod på 7.00 i morse, upp och fikade och sedan iväg till stallet. Pappa mockade medan jag tog in Polenta, stod och borstade henne, lindade benen och svansen och hör och häpna, denna ponny brukar rusa fram och tillbaka gången och skita 1000 gånger, hon sket 1 gång men stod stilla på gången och var helt lugn. Både Belle och Polle hade lämnat hö och lite havre, de har alltså känt på sig att idag händer det!

Hon gick på finkan utan problem, hon tvekade en gång men jag tog kättingen och då gick hon på snällt och fint. Vi hade kameran i finkan så vi kunde se henne och hon står snällt och fint, lyssnar och kollar läget, tar en tugga hö och filosoferar lite.

När vi kommit till Njurunda, plockade vi upp Anna banana som skulle följa med som stöd och resesällskap, en bra vän alltså ;):D Vilket jag uppskattar enormt <3 Eh, resan fortsatte .. väl framme i Fjärdhundra, Enköping så började tårarna rinna på en gång, jag skämdes när jag stod där och snyftade inför Kari (?), vi lastade av Polle vilket jag lugnt och fint, hon var inte ett dugg nervös, helt lugn .. släppte ut henne i hagen bredvid Gumino och hon ställer sig och pissar på en gång, sen dyker mulen ner i gräset. Fick en känsla av att hon verkligen förstår att hon är där på en lite längre semester och sedan får hon komma hem igen, hon känner att det inte är någon stress, ingen mer vagn osv.

Tog lite bilder på både Gumino och Polenta, Gumino sprang längs staketet och kollade på Polenta, han blev väldigt sugen på henne ;) Polle däremot totaldissade honom och åt gräs och kollade lite på fölisarna :P Vi skrev lite papper, lämnade lite grejer (lr ja .. flughuvan), pratade lite och sedan åkte vi därifrån, med tårarna rinnandes som floder. Som tur var somnade både jag och Anna rätt fort och hemresan gick fort ..


15 MAJ II

POLENTA

Idag var vi ner till Hagmyren med Polenta, startade i 2 lopp. I första loppet gjorde hon faktiskt ett riktigt bra lopp, susade iväg till ledningen efter en kanonstart, MEN hon springer ju inte i ledningen och jag ville inte riskera en galopp så jag tog det lugnt och lät henne lunka på tittandes på allt, sen kom ju bakspårs hästarna. Men hon höll upp farten och svarade ut dom, det hela slutade med en 5:e plats på nya kort distansrekordet 2.12 vilket är skitbra med tanke på att hon bromsade 500m och lunkade med 800m och sedan växlade ner och tog verkligen i sista biten - vilket jag är skitnöjd med! Hon fick dock en upploppsgalopp, men skötte det finfint och travade in i mål.

Andra loppet gick allt katastrofalt, hon blev diskad redan efter 200m och jag vet inte varför. Fick 1 galopp, ställde sig .. travade som en kratta och bara bromsade, fick ytterligare 2 galopper och där kom diskningen. Körde ut på en gång då det inte fanns någon anledning att pressa henne då hon kändes så fruktasnvärt AV .. men det känns ju fruktansvärt tråkigt att hon fick avsluta sin karriär genom att känna sig så dålig samt med en diskning.

Som sagt så gjorde Polenta sin sista start idag, på lördag (troligtvis) så åker vi ner till Enköping, Stockholm och Gumino 607. Då Polenta ska betäckas, räknar med att hon kommer vara borta minst en månad vilket kommer vara fruktansvärt känslomässigt jobbigt både för mig och mamma, men jobbigast kommer nog bli att åka ifrån Smedens Stuteri. Men jag är helt övertygad om att det kommer gå superbra allt och hon kommer få det jättebra där.


15 MAJ

BELMONT

Det går fortsatt framåt med herr Belleboy, vi åker in regelbundet och kör fort med honom iom att han är så koko hemma. Jag körde honom dock hemma igår, på rakt bett, huva och Z-käk (käken är lååång för att han inte ska få ner huvudet). Men han var faktiskt fin att köra igår, han blir liiite irriterad på bettet men var långt ifrån het och jag körde 2 lugna intervaller med honom, sista intervallen släppte jag av honom sista 150 för att känna på honom - ojoj vad fin han är .. jag bara myser varenda gång! :D Skrittar mycket med honom för att han ska få känna lugnet med, och till slut kanske kunna slappna av helt, har en slinga som jag skrittar med honom efter värmning och varje intervall.

Ska försöka kombinera nu att köra fort 1 gång i veckan (varva 25 och 30), köra hemma 1 gång i veckan och rida, både motion och fortsätta med grundsaker. Tömkörningen tror jag gör honom riktigt gott, men just nu så har det varit så tråkigt och dåligt väder så man har knappt lust att ta ut dom för en motionstur ens ..

Om allt går som det ska, så är det verkligen inte långt kvar till kval! Det som saknas just nu är ju flåset på honom, han ligger bra i puls men blåser oändligt vilket inte är så konstigt då han inte har fått några riktiga intervall jobb nu på ett tag. Men detta har vi snart fått ordning på :)


Belle och Peter, värmning inför 1.30 provlopp


5 MAJ

Idag har jag rört lite grann på mitt eget fläsk och inte bara hästarnas! Har ju sagt länge nu att jag enbart ska ridträna Belle, och då menar jag inte bara lulla på i paddan utan han ska så småningom gå galoppintervaller. Men iom att han inte är riden regelbundet så tar jag det relativt lugnt med honom nu så han inte ska få något bakslag, idag värmde vi några varv på banan (jättejobbigt för otränad matte) och joggade sedan bort till paddan och tränade lite volter där. Han är verkligen SUPER duktig för att vara helt grön inom dressyrområdet, nu när jag har tömkört honom har han verkligen varit duktig och lättlärd, han söker sig nedåt men har ju dock haft en töminspänning på honom så att han ska söka sig nedåt, men idag red jag utan inspänning och han sökte sig nedåt när jag jobbade honom lite på volterna, han är verkligen superfin min prins ..

I lördags var vi in med honom på banan, körde i rygg på Peter och ojoj han kändes som en rund grymt laddad miljon! Hängde ingen töm alls, dock ville han ut ett spår och förbi Peter men det var verkligen inte så att han kändes ofräsch och hängde något. Det lilla Peter såg av honom, var han jättefin och spänstig så det är verkligen kul att höra, och att han blivit så spänstig tror jag har mycket med dressyren att göra, att jag jobbar honom från marken och nu även från ryggen. Även Monika som såg honom tömköras tyckte att han var otroligt avslappnad och fin för att vara en helt grön travare, så det är verkligen superkul :D Jag tror att detta i kombination med galoppintervaller/motion under sadel kommer göra honom gott .. då slipper han pressen från vagnen hemma och kan enbart koncentrera sig på det på banan.

Lilla Pollelina har jag lite olika planer för! :D Och jag hoppas att min plan går i lås, vilket det ser ut som nu .. men fråga är bara vem jag ska vända mig till, både ekonomin, tävlingssäsongen (är sista prio) är det som just nu styr valet. MEN, vi tävlar denna månad ut så får vi se sedan om vi har kommit fram till något vettigt, på söndag styr vi kosan mot Gävle och vi samåker med Anette och Cajsa, vilket ska bli kul :D Får vi se om jag har en skenande lös ponny då jag ska ut med henne själv osv, men det kommer nog gå bra .. hon sköter sig ju hemma satt :) Loppet hennes ser bra ut på förhand, om hon går som hon gör hemma i intervallerna så har hon stor segerchans - givetvis ska hon även vara felfri i loppet och helst gå bakifrån hela loppet då hon hatar att gå i ledningen!

Nästa helg blir det fullt upp, troligtvis blir det ytterligare ett banjobb för Belle, om han sköter sig på lördag och allt går som planerat efter och innan givetvis. Lördag är det även cruising i Timrå - startskottet! :D Sen ska jag ju packa och tömköra Polle som vanligt innan start .. och på söndagen blir det start på Hagmyren. Ska även svänga förbi hos Forsströms (Stall Mellanbyn) och kolla på en häst .. deras russhingst Kurant ska jag kolla på.


RSS 2.0