30 NOVEMBER

Dagen började med ett förvirrande samtal från min sida, jag är säker på att Per undrade vilken planet jag kom ifrån just den stunden. Hur som helst så bar det av till stallet när jag hade fikat, skulle köra Belleboys vilket inte gick så bra, vi stack ut och körde i totalt spöregn, såg inte så mkt och Belle var grishet som vanligt, nu har jag dock börjat inse att han inte riktigt lyssnar på mig när jag vill ta ner honom till skritt t ex vilket inte är bra.

Efter ett mitt eget stall var fixat åkte jag iväg till Marcus och körde Hotten, vi var ut på en timmes skrittur i vagn vilket alltid är lika trevligt. Hade tänkt att jag skulle prata med Christer om stallplats osv men det blev ingen tid över till det då han stack ut och körde Trönder och jag skulle hem och duscha för att sedan åka på Birsta.

Färdigduschad och redo åkte jag till Niken och plockade upp henne och Thea, pulade in barnvagn i bagageluckan och sedan for vi iväg. På Birsta var det tänkt att jag skulle få med mig lite grejer hem, vilket jag även fick men långt ifrån allt .. jag köpte ett kimblewickbett till Belle som jag ska testa att rida motion och intervaller på, en ny BH i en helt annan färg än jag tänkt från början, en Björn Borg väska som jag tyckte var megasnygg och billig dessutom med nedsatt pris .. dock insåg jag nu att väskan var större än min andra som är trasig men denna får duga ändå :) Sedan köpte jag även ett par nya pjucks .. och det blev klack på dessa, är väl tänkt att jag ska använda dom vid utgång och typ lite finare tillfällen än vad jag ska säga.

Belleboysen blir jag inte klok på, jag ger snart upp på honom tyvärr. Jag måste hitta andra sätt att träna honom och fungerar inte det så måste jag nog sälja honom.


29 NOVEMBER - PART TWO

Well, nu har jag fått bita i det sura äpplet rejält, min kära Odie III ska nu säljas så fort han har gått igenom en besiktning. Detta pga att jag vill ha en kombi, större motor och en bil utan problem .. jag får helt enkelt kolla efter en vanlig jäkla Svenssonbil, en Volvo alltså .. förstår ni hur fruktansvärt mkt jag kommer få bita i detta sura äpple? Helt fruktansvärt .. men detta år har jag faktiskt kört en del olika Volvo och jag jämför dessa bilar hela tiden (Audi vs. Volvo) och de har ju helt klart olika för och nackdelar båda två och det är ju i grund och botten megafina bilar.

Men i grund och botten är jag ju mer Audifrälst än Volvofrälst, men pappa har nu bannlyst Audis från denna gård och det blir dyrt om jag måste åka till Berners varenda gång den blir trasig då pappa sagt ifrån sig att laga fler Audibilar ..

Så, så fort Odie är besiktigad så åker han ut på försäljning, ja hoppas innerligt att motorlampan inte lyser den dagen någon provkör min älskade bil får då lär vi aldrig få den såld.


29 NOVEMBER

Idag hade jag tänkt köra Belle då det varit perfekt underlag att köra på vägarna, men lilla jag kom även på idéen att jag skulle klippa Belle igen då han såg ut som en lurvboll och torkade långsamt igen. Så jag plockade fram rakmaskinen och skulle byta skären, men det var ju lättare sagt än gjort, när jag väl lyckats med de så tog jag ut Belle på gången och började den eviga klippningen, efter lite justeringar så klippte maskinen bra och jag fortsatte klippa, till slut var hela hästen klippt som hela tiden har stått som ett ljus på gången.

Pollebusan blir bara rundare och rundare, nästa vecka ska hon få skor på sina fötter som förhoppningsvis börjar bli bra, dom ser riktigt fina ut nu iaf. Men ibland blir jag tveksam på om hon får återfall, honär ibland lite varm och har svag puls i vissa hovar, oftast är det olika. Men vi får se vad John säger nästa gång han kommer.


Belleboys nyklippt


27 NOVEMBER

Igår var vi in på banan för att motionera Belle lite, kan inte köra honom hemma pga underlaget samt att han blir väldigt koko i mössan. Tänkte bara köra lugna bakvarv men kände redan efter 500m att han var riktigt laddad men han lyssnade iaf när jag gjorde små förhållningar. När vi var på 3:e varvet släppte jag av honom ett varv för att han skulle få springa lite och kanske coola ner sig, men däremot kände jag då att bromsen var inte riktigt som den skulle på honom, man kan säga att jag fick gashäng och bromsen var urfunktion för tillfället, detta är ju givetvis perfa om de hade varit ett löp och bara tryckt iväg honom 500 kvar, men när man är ute och värmer eller bara kör motion är inte detta önskvärt ;)

Pratade med lite folk som var i stallet på tattarbacken där vi selade ut honom och jag fick tipset att antingen montékvala vilket jag inte ser någon anledning till att göra då hästen älskar att springa, varför stressa upp honom i ytterligare en gren liksom? Eller testa en halsbygel på honom, men då finns det två varianter och det är den gamla som inte är riktigt perfekt utformad och sitter inte lika bra som den nya varianten som kallas för anti-choke, denna finns att tävla med i USA och har även sett att de säljer den i Sverige. Så jag ska kolla upp om någon har en sådan så jag kan testa det på honom. Tror att någon av anledningarna till att han får sådan hög puls samt ligger på så in åt helvete är att han inte får någon luft när man tar i honom, med denna anti-choke så får han luft även om man tar i honom så detta ska helt klart testat om jag får tag i en, ska kolla med shoppen om dom har någon som man kan testa.

Min plan nu angående Belle är att jag troligtvis kör på, nu har de kommit lite snö och jag hoppas den ligger kvar så att jag kan börja köra honom längs vägarna nu. Motion varvat med skritturer i skogen. Jag hoppas vi kan flytta hästarna med men det måste jag ta och kolla upp nu i veckan .. Framåt runt den 10:e blir det provlopp och är han bra då så anmäler vi och startar den 16:e hemma på Bergsåker där han har ett riktigt bra lopp som det ser ut nu. Men han äter medel mot sin mage nu, och enligt dessa som säljer detta ska han inte ansträngas för hårt dvs inge jobb provlopp osv, men ja funderar på att strejka mot detta och bara köra på som vanligt men lite lugnare, han får gå motion enbart, det bör räcka. Kraftfodret drar jag ner på lite mer, men han får så pass lite ändå nu så de ska egentligen inte vara någon fara, funderar på att sluta helt med kraftfoder ett tag sedan efter att han fått äta upp sin "medicin" nu.

Idag var jag ut och skrittade 1 timme på vägarna som vi har runt kring stallet, det gick helt OK, han var ganska spänd hela tiden, jag var dock lite spänd jag med troligast pga ländtäcket han hade på sig, han är inte van att ha det och då blir jag lite orolig hur han ska reagera om han hoppar till osv då han kan få lite bus för sig ibland. Men det gick bra, i slutet av turen red jag ner på rakbanan och då blev han ännu spändare och ville gärna inte gå framåt, han gick kors och tvärs över banan osv, men när han insåg att han inte skulle gå intervaller var det lugnt, däremot kände jag att när vi skulle vända var han megaladdad och jag kände inte fören flygtur så jag tog det säkra före det osäkra och hoppade av, då jag troligast skulle ha blivit arg på honom med och det vill jag inte. Men vi gick längs rakbanan, jag sprang med honom också och han var lugn som en filbunke, sprang i min takt. Sen gick vi rakt ut i skogen och lät grenar gå längs rumpan och på ryggen så det var nemas problemas :)

Pollepluttens mage växer, det är så roligt att se och nu börjar även folk i stallet se på henne också så det är verkligen kul :) Idag när hon fick gå in var hon megapigg, troligtvis pga snön ;)


23 NOVEMBER

Well, jag tror att jag och Belle har hamnat i någon slags svacka igen, dvs det går absolut inte att träna honom .. det går inte att träna en grishet häst i totalt kolsvart mörker, på dåligt underlag, dåliga träningsmöjligheter .. jag måste försöka hitta en lösning men jag vet inte hur jag ska lösa allt.

Jag skulle kunna sälja honom, helt enkelt ge upp men det vill jag verkligen inte då jag älskar den här hästen så in i bomben, jag är helt övertygad om att han hör hemma hos mig, det bara är så .. men om jag inte säljer honom måste jag ju hitta en bra lösning att träna honom. Men hur ska man träna honom då? Har kommit fram till att det totalt ultimata sättet är att ha honom på släp varannan dag (lr minst 3 dagar i veckan iaf) bakom en annan häst som går motionspass, och de övriga dagarna så får han ridas på, långa skritturer gärna i backe så han får jobba med pulsen .. och i vinter tänkte jag ge mig ut i djupsnön så han verkligen får jobba!

Problemet om jag ska träna honom så är att jag måste byta stall då jag inte har någon möjlighet att ha honom på släp i stallet jag står i nu (de finns möjlighet typ alldeles för sällan och det ger ju inte honom något), om jag flyttar till stallet jag vill stå i så får de stå i uteboxar vilket jag tror blir helt perfekt för båda två men jag vet inte hur ägarna (som jag jobbade åt i senvinter-sommar) tycker om att Polle ska få föl men jag må helt klart prata med dom i veckan för det här fungerar inte längre .. jag måste göra något, och det är NU! Vi har redan tappat 2 månaders tävling och resten av året kommer nog gå åt med som det känns nu ..

Så jag har lite grann att fundera på nu känns de som, men ska jag flytta dom så må jag fixa ett jobb som är lite mer flexibelt och det är ju så med taxijobb .. så det skulle kunna fungera ..

Återigen har jag bytt foder till honom med, men det är samma märke St Hippolyt, men ett foder med mindre energi i så han kanske coolar ner lite mer kan vi hoppas på .. ytterligare en sak jag skulle kunna göra för att köra någon slags motion med honom är att fara in på travet och köra en 10-15 bakvarv med honom .. men han brukar bli het efter 3½ varv så då kan man ju fundera hur sjutton han kommer vara efter 10 varv?! Men ju längre man kör ju bättre kanske han blir, jag har ingen aning men skulle ju kunna testa ..


22 NOVEMBER

Snart två hela veckor sedan jag bloggade igen, usch vad jag är dålig på att blogga :/ MEN till saken så har jag inte så mkt att blogga om egentligen men något ska det väl finnas att knåpa ihop om. För det mesta handlar ju allt om mina älskade hästar som ständigt är i min vardag, just nu står det återigen stilla med Belleboys och Pollelina börjar få lite halkigt under småfossingarna.

Är för övrigt kvar ute hos Linderoth ungefär 2-3 dagar i veckan beroende på hur mkt trav och hur mkt de har att göra hemma, men det är väl OK med mig så länge jag hinner med mina hästar också. Har även börjat hjälpa Marcus igen och köra Tuben några dagar i veckan, det brukar vara 1½ timmes skritturer vi är ute på och det tror ja han tycker är helmysigt, Tuben som normalt kan vara svårfångad i hagen om han förstår vad som är frågan om, men till mig kommer han fram med öronen framåt och ibland i full trav :) Senast idag när jag körde honom gnäggade han lågt till mig också och när jag satt dit grimskaftet och gick iväg så busade han till de lite med åh kasta med huvet och kasta sig en dm åt sidan, de ni .. då är Tuben pigg och glad ;)

Till mina kräk då, Belle har ju som sagt tagit det lugnt .. och jag får ångest varenda gång jag tänker på hur lite jag tränar honom .. pratade med Anders som masserar Belle, och han trodde nog att Belle är en häst som kanske måste åka in rätt regelbundet/starta regelbundet och blåsas ur på banan för att coola ner sig lite, då han är äcklig att köra hemma nu, sist jag körde fick jag åka in i stallet igen och ta på honom käken för att han inte skulle slå mig ur vagnen, då var han elak :S Tror dock det hela berodde på att jag hade pessoabettet och tog på honom en kryssgrimma (drog inte åt denna) men han känner på en gång när han har en sådan grimma vilket han hatar, och då blir han så äckligt förbannad. Det fungerade bra de första minutrarna jag körde, men ju längre jag körde ju hetare blev han och mer förbannad dessutom - förbannad Belle är en Belle som slår med svansen, hotar att slå, borrar ner huvet, slänger med frambenen .. ja ni fattar ..

Imorrn tänkte jag ta tjuren vid hornen och köra Belle, det lär bli några lugna intervaller om han inte är riktigt elak vill säga. Det absolut mest ultimata för honom vore att ha honom på släp varannan dag och de övriga dagarna får han gå låånga skritturer i skogen. Men för att detta ska vara möjligt måste jag flytta honom, vilket jag mer än gärna gör då jag är lite less på vårat stall nu tyvärr .. men jag vet inte hur det ska vara möjligt att flytta dom till stallet jag vill ha dom i (både kostnadsmässigt och tidsmässigt) .. det skulle fungera så länge jag inte har ett jobb eller har ett jobb med anpassningsbara arbetstider.

Pollebus behöver verkligen sina vinterpjucks snart! Hon halkar omkring när hon tas in från hagen, och det är säkerligen därför hon går lite stelare nu, jag har trott att hon är på väg att få återfall igen, men hovarna är superfina på henne och hon står lika på alla 4 osv, men det kan ju vara så att ponnyn är smart och går lugnt för att inte halka! :) Och magen växer på henne, det ser iaf ut som så ;) Och jag har kollat med folk som inte sett henne på länge och de håller med mig, så de ser lovande ut :D

Btw, så glömde jag meddela om Belle att det blir nu träning för honom 2½-3 veckor då han går på en speciell "homeopat medicin" nu, detta sägs vara riktigt bra för hästar som har inre störningar osv. Men då gäller det att han inte går något jobb eller tuffare intervaller nu på dessa veckor, och efter detta så lär vi fara in och känna av honom och se hur han ligger till i träningen. Jag hoppas att han kommer ut igen i december, men egentligen borde det kanske vara vettigast att vänta tills efter årskiftet och ta ut honom då.


Belmont Ås


Polenta


10 NOVEMBER

Provlopp igår med Belle, värmde först 4 varv .. de 3 första var han smällfin, lyssnade hur fint som helst och låg lagomt på bettet, det 4:e varvet då tog han tag i grejerna rejält och lyssnade inte för fem öre .. jag drog mer och de hela sluta med att hästen väser som f'n .. tar upp honom utanför Bergharns och sedan skrittar vi av banan upp tll tattarbacken och vårat stall där. Han SKRTTADE hela vägen .. helt otroligt, rätt lugnt och sansat utan att pulla som en gris. Min fina prins :)

Till provloppet så kördes han till 3:e utvändigt efter en lugn start, 600 kvar ut i 3:e och blåste förbi dom på upploppet hur lätt som helst. Dock slappnar han av och blir lite slö när han springer själv. Pulsen efter var bra och den sjönk stadigt nedåt. Tyckte inte att han var speciellt tagen eller så heller, och Peter tyckte han kändes jättefin; lugn och sansad i loppet med och inte vrålhet .. men det syntes ju att han hade åh köra med när det behövdes.

Hur som haver blev min lycka över att ÄNTLIGEN efter 3 månaders frånvaro kunna starta igen berövad då jag fick ett samtal från PH Vet där de fått svaren på Belles senaste analys (gjord i måndags). Då var svaret att hans värden var lika som förra gången men Helena tyckte att jag skulle vara glad över det då tydligen MÅNGA fick negativ respons och fck ett nytt "nedfall" i värdena vilket vi inte har fått.

Efter att ha pratat med en hel del personer har vi nu kommit fram till att det blir ingen start på Gävle nästa vecka utan han får ta de lugnt 2 veckor till (lugna motionspass, ridning och skogsturer, samt lugna intervaller så långt det går) och återigen ett nytt blodprov. Och efter det får v agera igen, förhoppnngsvis har Belle gått ur sin svacka då och även "flacken" han ligger  nu där inget händer med värdena.

Typiskt .. jag som varit SÅ taggad på att äntligen få starta igen men icke då .. men jag vill ju inte starta en sjuk häst så :)

SÅ glad över Polle .. hon verkar må så bra nu och fötterna verkar de inge fel på, idag halmade jag hennes lilla konvalecens hage så hon slipper stå i gegga och skit .. blir lite mysigare så här iaf så får man halma och hålla efter så det är fräscht där .. förhoppningsvis kommer snön snart så hon äntligen får gå ut i stora hagen med Belle igen, dom är så söta och kolla på, Belle står mer än gärna vid hennes sida och bara myser på :) Och magen växer på henne, har tyckte länge att hon ser så tunn och icke tjock ut, men idag då jäklar såg jag magen puta på henne :D <3


8 NOVEMBER

Dagen har bestått av trav hela dagen på Bergsåker, lunchtrav var de som gällde och jag var där och kollade på stallkompisen och boxgrannen till Belle som vann sitt debutlopp för Lotta idag. Vilket var riktigt roligt! Sedan har dagen mest bestått av pyssel med hästarna och en kortare skrittur på Belle bara så att han får röra lite på sig inför morgondagen då han ska gå provlopp.

Som sagt går Belle provlopp imorrn, hoppas hoppas hoppas att Belle är startklar .. han känns så fin hemma och han har haft megabra puls för att vara honom, blir det start nästa torsdag på Gävle så får han gå 2 intervallpass till så klämmer vi in lite skritt där emellan med.

Polle har gått lite dåligt nu i 2-3 dagar, tror dock att det har lite och göra med höbalen vi ställde in till dom. Men hon är inte varm i fötterna, ingen puls och idag var hon som vanligt igen. Håller tummar för att hon inte ska få fler fångkänningar nu :)


6 NOVEMBER

Vinterns månad har tagit över, men ännu har vi inte sett till någon snö och absolut ingen kyla, kallaste vi haft har varit runt -6 grader men det var några veckor sedan nu. Jag tycker det är skönt att ingen snö har kommit än, men samtidigt vill jag ha snö så jag kan köra min tokiga häst längst vägarna.

Men för övrigt så har jag fått lite rätsida på en del saker kring hästarna, har pratat med vet. om Belles blodprov osv och jag har klartecken att träna igen, så han är nu tränad sedan 1 vecka tillbaka, dvs motionsturer och nu idag fick han gå de första intervallerna och nånting har hänt med hästen, jag kan inte sätta fingret på vad .. det skulle kunna vara att jag rakade honom här i veckan, all päls borta .. han hade inte lång päls men tjock och tät var den, nu torkar han på 10-15 min hur smidigt som helst.

En annan sak det kan vara är koppar och järn tillskotten han får nu, då enligt blodanalysen hade han brist på detta. Ytterligare en sak kan ha varit en infektion som han haft i kroppen och som troligast är borta. Idag gick han intervaller första gången på över 3v tid då vi bara har skrotat runt i skogen och paddan och inte gjort mkt pulsträning överhuvudtaget, det har varit en mågott tid för honom samt vaccinering. Och hör och häpna så kunde jag köra 4 intervaller utan att dra armarna av mig, men jag kör honom på ett pessoa med kedja under hakan som på ett litet vis stoppar hävstången något, dövar honom med huva och har tungband, skulle egentligen behöva spärrgrimma med men jag vill inte trycka igen munnen på honom.

Han lyssnar på det här bettet men blir elak då han inser att jag har kontrollen över honom, men han blir ju givetvis tung på detta med men han lyssnar .. och han kan skritta, gör halt vid minsta lilla "ptroo" och det är ju megabra, det känns som att jag med detta kan lära honom att skritta mellan varje intervall och även efter då detta säkerligen har påverkat hans återhämtning.

Hur som haver så siktar vi på provlopp nu på onsdag och ser det bra ut så fortsätter vi intervalla och lalla i skogen och siktar på start den 17:e eller den 25:e beroende på hur mkt tid han behöver. Jag HOPPAS att han återhämtar sig bättre på onsdag, de blir säkerligen 1.25 provlopp och jag hoppas han tar det på ett bra sätt och går framåt med jobbet. Helt ärligt är jag jätteorolig över detta, megarädd att jag ska få höra att han är dåligt tränad osv .. blää detta suger totalt, jag försöker vara framåt och planera minst 1 vecka framåt hur han ska tränas vilket jag gör men sedan dyker det alltid upp andra saker ..


1 NOVEMBER

Idag har det varit en dag som det känns som man fått mkt gjort men när man tänker efter så är det kanske inte lika mkt som man trott, dagen började med att stallet fixades och Belle blev vaccinerad (så nu behöver man inte tänka på det på drygt 1 år igen), sedan köpte jag en klippmaskin på Jula, åkte till PH vet och pratade med Per om Belles analys, lämnade Belles vaccinationsintyg på sekris och sedan till stallet igen tog in Belle och duschade honom så han var ren inför kvällen då han skulle klippas, äntligen få bort den hemska pälsen han har satt. Men nu är den äntligen väck och oj vad fin han blev, nu ser man tydligt vad runt och fin han är :D Lite tjock kagge har han faktiskt men det behöver han inför sina kommande starter, bra att han har fått tid på sig nu att göda upp sig lite :)

Det här med blodanalysen ska jag ta itu med i veckan igen, ett nytt prov ska alltså tas och jag hoppas det är de sista på ett tag som vi behöver ta .. ser det bra ut så siktar vi på start i mitten av november, så jag ska börja köra igång honom igen nu (alltså rida), tänker nog sikta ganska fort på galoppintervaller, han får gå 2-3 motionsturer så kör vi galopp sedan.


RSS 2.0