23 APRIL

Kanske man ska uppdatera lite igen, vi anlände till Gävle bara någon dryg halvtimme innan Belle skulle värmas, egentligen lite väl sent kanske men vi hann med oss ändå och allting gick ju väldigt bra idag. Selade ut Belle med nytt bett och ny käk, han gick med ett rakt "äppelbett" och Z-käk/paltkäk typ. Såg megalugn ut de 2-3 första varven, blev nästan lite brydd över att han var så lugn men sedan kom den gamla Belle fram så då var det slut på friden.

Ut till lopp ryckte vi skor runt om, bytte till vanlig käk (pinne) och ryckhuva som vanligt. Från spår 1 trampade Belle iväg utan större energiförlust (dvs väldigt enkelt länger han bara lite på steget utan att laddas från start), kördes i bra tempo i ledningen och hade stenkoll på övriga, in på upploppet såg de ut som han hade fortsatt kopplat grepp, däremot var det en smygkörd häst i rygg på honom som fick lucka en kort bit från mål och som kämpade sig förbi Belle som blev slagen med en knapp hals på mållinjen.

Jag är riktigt nöjd med Belle idag, han gick iväg felfritt, var lugn i loppet och han gjorde ett riktigt bra lopp. Det är tråkigt att han blev slagen på mållinjen, men jag är glad bara han står på 4 ben och tycker det är kul att tävla. En annan sak som är riktigt rolig är att folk grattar en och berömmer Belle över hur fin han är, trots att han "bara" blir 2:a även det känns som en seger för mig.

Sofia, som hjälper mig att utbilda Belle inom ridningens alla konster ska även hon ha stort tack, utan hennes hjälp hade vi stått kvar på ruta 1 när det gäll ridning och hans träning till start.


22 APRIL

Belmont är anmäld till Gävle imorrn den 23 april, även Jessica ska ut då, så imorrn bitti lastar vi 2 hästar och rullar iväg mot Gävle. Jag har dock en liten klump i magn, något säger mig att det är något skumt .. för drygt en vecka sedan gick han ett riktigt tufft galopparbete egentligen blev det lite väl tufft men det är lätt att vara efterklok hade dessutom ingen koll på hur många varv Sofia hade ridit på honom. Hur som helst, han gick över en mil galopparbete och det märktes på honom vid nästa jobb att han var mör i muskulaturen, kände även det idag då han gick travmotion i rygg på Jessica (jag red) och det var inte riktigt rätta stinget i honom .. jag kan hoppas att han skärper till sig imorrn på banan och kopplar bort det ömma för en stund och ger gärnet som han brukar kunna göra, hoppas dock det blir i rätt gångart.

Han kändes något kantig idag, misstänker att det är vänsterbogen som spökar på honom som vanligt, får försöka få ordning på det imorrn innan vi åker. Han är ju inte van att ridas så mkt i travmotion så det är ju säkerligen också en bidragande orsak, men det som oroar mig mest var att han valde galopp före trav i ett tempo som han normalt sett ska hänga med i utan problem. Dock kan jag ha varit en bidragande orsak med då jag var rejält trött i benen och inte riktigt gav honom de stöd han kanske skulle ha behövt, även stödet i munnen.

Vi åker iaf ner till Gävle imorrn och hoppas han ser något sånär ut i värmningen iaf, eller att han värmer ur om han ev ser kantig ut.


7 APRIL

Belle har varit ut och startat lite sedan jag skrev senast. Han har gått lite långsamma och långa jobb i vanlig ordning inför start, vilka han har varit grymma i även det i vanlig ordning. Anmälde honom till ett autolopp över kort distans på Hagmyrens årsöppnande, han var även som vanligt riktigt fin i värmningen, Peter var riktigt nöjd med honom. Tyvärr hade han fått spår 11 bakom bilen, men vi tänkte att det är inga som helst problem då han brukar stämpla iväg bra ändå från start utan problem, tyvärr var han lite för laddad och tog ett jumbosteg och slog ihop och då kom galoppen som ett brev på posten. Han tappade inte allt för mkt på övriga fältet utan var snabbt ikapp övriga och hamnade långt ner i andra utvändigt, tyvärr fick han kanske inte den bästa resan i loppet men när han väl fick fritt fram gick han som ett skållat troll längst ut i banan och var den som gick snabbast över upploppet, tyvärr var upploppet lite för kort på Hagmyren och det räckte bara till en 5:e placeringen. Men han var riktigt duktig ändå, han gick en 16 tid med galopp.

Igår var jag till Umeå med honom, ett lopp som han bara skulle vinna hur lätt som helst egentligen. Det passade honom perfekt och planen var att värma med aluskor som vanligt och ev. lätta honom till barfota om det kändes lite kantigt. Men han såg skitfin ut återigen som vanligt i värmning, Marcus tyckte då att vi inte behövde rycka några skor på honom och så fick det bli.

Kan iaf börja med att när jag gjorde klar honom i stallet innan vi åkte, var han så lugn (han brukar iofs vara lugn i vanliga fall med) men han såg så nöjd ut över att fara iväg och tävla, han stod som ett ljus på finkan (brukar annars kunna steppa och krafsa lite) men han var helnöjd. När vi kom fram plockade jag ur alla grejer och gjorde klart allt, fyllde vatten osv sedan gick jag en repa med Belle så han fick sträcka på benen och kolla in stallbacken lite, och han var riktigt pigg för att vara honom. Han skakade på huvet, var alert och med hela tiden och verkligen helnyfiken på vart han hade hamnat någonstans, så Marcus fick värma två gånger och det var nog tur.

Värmde först 3 bakvarv i rätt hyggligt tempo för att sedan åka in i stallet och vänta 15 min innan han for ut igen och körde 1600m med honom. Han såg ruggigt fin ut och det fanns mkt i tömmarna att hålla i, Belle är ju en sådan häst att när man vänder upp i bakvarv igen så taggar de flesta hästar ner sig, men inte Belle han är fortfarande på full gas ungefär. I loppet gick allt väldigt fort, han såg ut att ta ledningen men tyvärr rumplar han till, slår ihop och då är galoppen återigen där, fick inte ner honom på en gång heller så han var så gott som borta även om han hade kunnat köra ikapp de andra och testat runda så lät han honom jogga på där bakom och kom i mål först utan pengar på 1.20,4 med galoppen såklart.

Jag är inte missnöjd, han såg riktigt fin ut men tyvärr sumpade Belle återigen bort en seger och jag kan inte förstå varför. Om det var tack vare snubblingen han gjorde eller om det är så att han inte kommer undan sig riktigt eller om han blir alldeles för laddad bakom bilen nu och därmed galopperar vet jag inte, men det beror på någonting. Det känns lite tråkigt att ha åkt över 50 mil och inte få med sig en matlapp hem ens men han såg ut att vara i fin uppåtform och det är de som är viktigast.

Han var som totalt förbytt efter loppet, väldigt med och upp i varv, var knappast trött och han hade lätt kunnat springa ett lopp till utan några som helst problem. Nu ska vi leta efter ett lämpligt lopp i vanlig voltstart, men det ser ut att bli svårt då de flesta skriver ut proppar efter bilen tyvärr. Det finns voltlopp men han står långt ifrån lika bra till i dessa som i autoloppen. Men nånting måste göras.


RSS 2.0