24 JANUARI

Belle var ut och startade i lördags igen, denna gång var det autostart på kort distans vilket gick riktigt bra. Han var 6:a på 14,9 helt otroligt med tanke på vilka förutsättningar han har .. de körde som dårar i loppet och Belle startade från spår 11, kämpigt att ta sig fram i spåren då de öppnade första 500 på 09,8 det är helt sjukt, varvet 12 och sista 500 gick de runt 15.

Tycker att han ser lite knepig ut i aktionen, det borde inte vara att han inte får plats då han går med aluskor fram, han går dock på sig bra mkt på gamascherna och har börjat använda speedcobs på honom då han går på sig så lågt. Dock skakar han till och från i bakknäet, även när han står i hagen vilket inte är så bra, han kommer med stor sannolikhet behöva behandlas i bakknäan, men det är ju inte så konstigt .. han  har gått så sjukt mkt jobb i sommar/hösten samt gjort 6 starter och gått 14,9!! och inte haft en kanyl i någon led sedan 2009.

Något är knepigt i pälsen på honom igen, rakade honom helt i torsdags inför starten, då blev han superfin och nu börjar han bli lite småmatt igen trots att han är nyrakad, han har även fått knutor över hela kroppen. Tror dock att det är pga vi ställt in en ny höbal i hagen, det är dock från samma leverantör lr vad man ska säga som vi haft hela vintern.


11 JANUARI

Bellebus har varit ut och startat igen efter sitt grymma lopp senast på Bergsåker, det var återigen dax för Bergsåker den 6:e januari dock blev det kuskbyte då Peter klantat till sig lite och lovat fler än mig att köra. Så vi fick slänga upp Håkan Skoglund i jollen istället vilket inte var så lämpligt på just Belle, han vill nog ha Peter som kusk och så äre.

Peter värmde B i rätvarv då det var prisceremoni så då får man ju bara köra i rätvarv, och helt otroligt nog så såg han så fruktansvärt lugn och harmonisk ut, vad är felet tänker jag då? Men Peter tyckte att han kändes precis som vanligt, fast lugnare.

Ut till loppet såg han finfin ut iaf, från 8:e spår i andra omstarten tog han sig framåt iaf och blev liggande i 4:e utvändigt. Varvet från mål så avancerade Håkan till dödens, han fick lägga en rejäl speed dock ser de ut att gå väldigt lätt för Belle när han springer, 500 kvar började han se lite trög ut men kämpade på och blev 7:a i mål och Håkan fick driva rejält på honom .. Tillbaka i stallet skyllde han på att B blev het när Bergharn hoppade utvändigt om honom och det var därför han fick styra på i spåren men de tror varken jag eller Peter på för fem öre. Synd på hästen dock som redan har uppenbart svagt psyke att få gå hårda lopp på raken.

Vi har dock siktat på ett nytt lopp, återigen Bergsåker den 21:a när det är V75, blir dock ett ramlopp utanför V7 ;) Lär nog helklippa honom igen med innan start då han blivit lite lurvig igen.


RSS 2.0