26 NOV

Belmont startade för första gången på drygt 3 månader i lördags, såklart blir jag vidrigt nervös i vanlig ordning. Han fick ett snällt lopp (3:e invändigt, ca 600 kvar ut i 2:a spår) men var lite trög när huvan flög, Marcus vågade heller inte driva eller skrika på honom spec. mkt då han var rädd för den förädiska galoppen, inte pga rullighet utan att var pigg. Såg att han nöp i rejält när det var flera kuskar bakom honom som skrek. Han blev iaf 3:a på 18,2 vilket jag är nöjd med, han felade inte från start och inte någonstans i loppet över huvudtaget, han travade bra och såg riktigt pigg och fin ut. Dock fattas de lite lite innan formen sitter där, men det kommer väl.
 
Fick något ryck å rensa, städa och möblera om i båda selkammarna idag så nu är det snyggt och ordning och reda där igen.
 
Belle är anmäld till P21 på Gävle och Östersund (söndag och måndag), så vi får se var han kommer med, om han kommer med?
 
 

19 NOV

Belle har börjat med dumheterna att inte gå på finkan igen, och jag vet verkligen inte varför. Han var omöjlig att lasta när vi skulle till Näset och träna, kätting under hakan fungerade inte heller, han går halvvägs upp sedan backar han i all evighet. Som tur var kom Barbro ut precis när jag höll på att bråka med honom så jag slängde grimskaftet till henne och sedan gick jag och hämtade spö, gick bakom och snärtade till honom på ena bakbenet, då flög han på finkan. Försenad och stressad stod han iaf hyfsat still när vi sadlade, märkte ganska på en gång att han var mkt piggare idag när han var helklippt än förra gången.
 
Värmde upp lite halvdant innan vi samlades för genomgång av kvällens träning, det är lite irriterande att det är lite vimsigt och yrt, vissa skrittar på spåret där andra travar osv. Vi började ganska på en gång med övningarna som denna gång bestod av 3 travbommar på vardera långsida och 3 små studs på kortsidorna som skulle ridas som i en volt, de stod alltså som i en solfjäder. Jag kände på en gång att jag inte gärna tar studsen då vi har fullt schå att ta oss över travbommarna utan att slå ihjäl oss.
 
Den här gången hade han faktiskt bjudning självmant på bommarna, om än lite tveksamt de första gångerna då jag förmodligen tvekade en hel del med. Men vi fick in snitsen bra på slutet. Medan de andra travade över studsen travade jag runt studsen istället, alltså längs fyrkantsspåret.
 
Som avslutning brukar vi galoppera i båda varven, de som känner att de vill och kan. De började med galopp i höger varv, jag kände att jag ville galoppera i vänster varv då det är vänster galopp vi rider i hemma, den vet jag att han kan. Vet dock att han kan höger med, men den har bara Sofia fått äran att galoppera i ;) Efter lite tjur och smackningar från min sida tog han vänster galopp ganska på en gång från skritt, det blev lite småtravande men långt ifrån en rusning in i galoppen. Vi fick avbryta då vissa inte kan hålla sig från spåret när det kommer häst galopperandes på spåret. Men nästa fattning tog han på en gång och vi höll galoppen 2 varv tror jag innan vi gav oss, han var inte stark och han lyssnade på en gång när jag saktade av. Så jag är sjukligt nöjd med honom :)

17 NOV

Under fredagen blev det Bergsåker då Bengt startade, han fick med sig sista pengarna hem efter ett lite halvdåligt kört lopp av Ohlsson. Jessica hade vi med in på banan med och lämnade över i Bergharns händer sedan då hon har gått in i träning hos honom, hoppas att han får lite snurr på henne men det blir nog inte långvarigt. Belle fick då flytta upp i stallet till Bengt och Hotten.
 
Lördag morgon kom jag till stallet och skulle göra klar Belle inför provlopp, tar ut hästen ur boxen och inser att han är genomblöt av svett vilket inte är konstigt med den enorma päls han hade satt när han stod i uteboxen :P 2-3 cm lång päls, vintertäcke, litet stall med 3 hästar i så blir det ganska varmt.
 
Det blev lite halvstressigt på travet, det var bara att sela på värma och köra på en gång i princip, åkte in i stallet efter värmning för att ta av springremmen och sedan ut igen på en gång. Han kördes i ryggar men blev lite väl vass så Marcus körde ut först i andraspår och där låg dom kvar resten av loppet, de kördes bara i 1.25 loppet och han såg bra ut, han höll bra hela loppet och lät inte någon gå förbi. Han släppte av han rejält en bit efter mål så att han skulle bli lite trött sa Marcus, men jag tror inte att det fungerade på honom idag :P
 
På eftermiddagen skulle jag klippa hela hästen, men det gick inte så bra, min billiga maskin från Jula har typ sagt upp sig, det är något som skramlar i den och jag vågar inte klippa med den. Marcus DeLaval hade nyslipade skär och det är ju riktigt bra klippmaskiner så jag hade sett fram emot att klippa med den. Tyvärr tog inte den heller, över huvudtaget .. det tog över en timme att klippa enbart magen på ena sidan! Så jag ringde efter hjälp, alla möjliga ringde jag men som tur var fick jag hälp av Carro som kunde komma ut och klippa det sista.

14 NOV

Har ridit galoppintervaller på Belle både idag och i måndags, båda gångerna fick han först gå värmning och sedan 3 intervaller i en kort men brant backe.

I måndags kändes han lite slö och gick i ett rätt långsamt tempo, idag däremot förstod han direkt att det var galopp som gällde och tog fattningarna med ett rejält tryck, kändes som att jag satt på ett riktigt fullblod ;)

Han höll ett friskare tempo idag, tolka det som träningsvärk och därmed ökat tempo för att han inte orkar hålla långsammare? Eller så är han starkare? Hur som helst har han förstått att vi skrittar lugnt till vändplan och sedan nerför backen innan vi vänder igen.

När intervallerna är klara brukar jag skritta 7-10 min så att han lugnar ner sig och går på lång tygel utan att falla över i stressig trav innan vi börjar jogga hemöver igen.


6 NOV

Belmont och Jessica lastades för att fara in på travet och gå jobb. Belle fick börja, så jag selade på honom så fort jag kunde, medan Marcus värmde honom selade jag Jessica och ja hann kolla lite på Belles värmning. Han såg ut som vanligt, lite piggare än vanligt kanske? Jessica ut sedan, hon var även hon som vanligt. När Belle kom in från värmningen blåste han ganska rejält, men jag tror att en hel del har att göra med hans enorma päls, han har inte lång päls men den är tät och tjock. Han var likadan igår i ridhuset, han blåste och blev rejält fuktig och varm i hela pälsen.
 
Hann kolla på Belle när han gick jobb, tycker att han såg överlag bra ut, han travade bra och alla ben hängde med. Dock var han ganska rejält pigg första 300m men dämpade tempot som tur va, han landade på drygt 1.20 i mål. Tog ingen puls på honom då det var fullt upp med att duscha Jessica och packa ihop alla grejer och hinna hem innan 13.00, jag var hemma 13.15.
 
Bengt var till veterinären idag för att kollas upp då han var riktigt bedrövlig i onsdags, men det är inget som helst fel på honom. Per hade aldrig sett honom så fin som han är nu, gick hur bra som helst att böjas och han travade bra .. så ingen vet riktigt varför Bengt var dålig i onsdags.
 

5 NOV

Motionerat 3/4 hästar idag. Bengt fick vara ute på en lunk och skrittur i vagn då jag helt glömt bort att köra honom efter starten på Solvalla i onsdags? Tog det lugnt med honom iaf och han var piggare än någonsin, så han har absolut ingen ursäkt att han var så dålig i onsdags .. iofs kan ju en infektion ligga och krypa men då borde han inte vara så pigg som han är nu? I hagen är han de med ..
 
Sedan blev det en liten tur med Jessica, henne hade jag slaggjord på då hon igår var lite knepig när jag skulle köra ner på banan med henne. Hon var även idag knepig som igår, men med slaggjorden på så körde jag ner på banan ändå och började trava, då var hon precis som vanligt. Banan är tyvärr ganska stum nu så jag körde långsamt runt där, bara för att hon ska va hyfsat snäll imorrn när hon ska gå jobb på banan.
 
Belle fick åka till Näset och Matfors igen, han var väldigt mkt piggare idag kände jag på en gång. Megakänslig i munnen samtidigt som han kändes tung och inte riktigt lyssnade på mig? Har ny sadel på honom som har fungerat skitbra att rida motion i hemma, men idag fick jag inte alls någon bra känsla i rytm och jag kände att jag verkligen inte red bra för fem öre. Vi körde bara bomövningar idag och till slut några hinder. Min häst gick över alla bommar, men det beror till 99% att jag blir livrädd och bromsar honom och då tar han chansen att stanna innan hindrena och gå över i sakta mak. Men vi lyckades till slut komma över ett hinder och då blir man mäkta stolt :)
 
Iom att han ser lite ut om en isbjörn blir det väldigt varmt för honom i ridhuset, han flåsar mkt och han blir lite seg. Jag hoppas att han är klippt tills nästa gång vi är med då han förmodligen ska starta till veckan.

4 NOV

Har i helgen haft stalltjänst då Barbro och Christer varit i fjällen, i morse fodrade jag som vanligt, gick ut med vatten i hagarna och la ut hö till Hotten. När hästarna ätit klart började jag som vanligt med Hotten, och han hade brådis idag den lille, han studsade ut ur stallet ner till hagen. Bengt och Belle var lite brydda över att inga små lurviga ponnyer kom och gjorde de sällskap, och inte heller Jessica då jag lämnade henne inne för att hon skulle köras.
 
Selade på Jessica om vanligt, ville inte ta svansgaffeln idag då ingen var hemma och kunde släppa ut oss. Blev alltså vanlig svanskappa och ingen slaggjord, hon var piggelin idag och skrittade i snabbt tempo, gick ca 30-40 min med henne innan vi skulle bege oss ner på rundbanan. Det hela slutade med att jag vände hem då jag inte riktigt litar på denna lilla märr, idag sköt hon rygg i form av en ostkrok samtidigt som hon knep och tryckte arslet mot skalmen innan vi ens kommit ner på banan, köra henne i dimma utan slaggjord kändes inte aktuellt idag. Joggade lite på vägen mot stallet för att se om hon var likadan då, vilket hon blev, då knep hon så hela korset sluttade så fruktansvärt mkt. Jag har inte en aning varför hon gjorde så idag? Ryggstycket var lika löst som det brukar vara. Knepig märr de där :P
 
Belle tog jag med till paddocken där jag mötte Matilda som hjälpte mig bygga upp en löshoppningsbana. Började med att gå i grimskaft med honom och till slut springa och hoppa själv över hindrerna, det hela slutade med att Belle blev vääldigt peppad och drog järnet i paddocken istället. Två hinder var uppställda, varav han hoppade det första och slog sedan på en tvärnit medan han funderade på om han skulle hoppa det sista, istället väljer han att hoppa stillastående över plastbandet som vi dragit mellan hinderstolpen. Han hoppade över, men tog med sig banden med ena bakhoven och slet såklart sönder banden. Men det gick bra :)
 

2 NOV

Tanken imorrn/idag var att vi skulle köra fort med Jessica och Belle för att se om det blir någon start den 11 nov för dom på Bollnäs eller ej. Båda hade passande lopp, eftermiddagstrav en söndag skulle vara bra.

Men iom att det är Alla helgons dag eller vad det nu heter, är det ju röd dag och banan är därmed stängd. Ev. blir det fortkörning på måndag eller onsdag. Så får vi se hur det blir med start framöver.

Surt, sa räven.

1 NOV

Igår var det full rulle hela dagen, 11.00 skulle jag fara från stallet med Bengan och Hotten på väg ner till Valla. Packade in alla grejer i bussen, snyggade till hästarna med flätor, vita bandage och fina täcken, helt enkelt vanliga grejer som man gör när man ska fara iväg på trav. I Skönsberg plockade vi upp en av Hottens delägare, och i Njurundabommen plockade vi upp Bengts kusk Jonas.
 
Resan ner gick bra och vi kom dit i bra tid så vi slapp någon rusningstrafik, lastade av hästarna och plockade upp alla grejer osv. Hade gott om tid så vi gick iväg på shoppen och kollade innan Marcus kom dit så vi kunde gå iväg och äta lite. Tiden gick och det kröp ju fram att vi skulle värma Hotten 10 min senare, så det var ju bara att rusa över till stallbacken igen och börja sele honom med Marcus gick iväg och bytte om, kan ju inte tro att han skyndade sig heller :P
 
De gick ju som ganska bra i loppet, Hotten vann, denna häst har en otrolig skalle som verkligen kämpar in i det sista. När han kom av banan tog jag hästen och Åsa tog av sadeln så hon kunde väga sig, skrittade runt med honom lite innan vi gick in i stallet och pysslade på. Bengan skulle ut och värma ganska direkt efter Hottens lopp, jag hann inte se hans värmning då jag gick med Hotten efter att han hade blivit duschad.
 
Bengt stod på tur sedan. Han såg fin ut i provstarten, dessvärre blev det två omstarter och i varje omstart såg han ut att bli mer och mer laddad. När starten väl gick blev det startgalopp, dessvärre var det inget tempo alls i loppet första 500 så skulle han ha kommit ikapp fältet, men han kom inte ens upp i rygg på någon häst utan bara bromsade eller vad han nu gjorde i hela loppet och blev sist på en 19 tid över lång distans .. vi hade räknat med att han skulle vara bra mkt bättre. Förstår inte varför han presterade som han gjorde, vi tror dock det kan ha varit någon kombination av att han reser lite dåligt och omstarterna.
 

Hotten, trött kille idag.
<3

RSS 2.0