27 SEPT

Bellebojs fick sällskap av stallkamraterna Bengt och Jessica i lördags när vi for in på travet för att köra jobb igen. Allt flöt på i ett bra rullande schema med värmning av hästar och sedan körande av jobb givetvis.

Jessica först ut, hon är som hon brukar vara, var alltså ingen större förändring där och det blir helstängt i nästa jobb.
Bengt, även han var precis som han brukar, lite halvtråkig och ingen större glänsare så, men han gör det han ska iaf.
Belle, var faktiskt dagens kusk, Marcus, nöjd med för att vara Belle i ett jobb. Han brukar oftast bryta ut i en kurva och fjanta på när han springer själv. Men idag kändes han stark och rejäl och avslutade mycket bra på upploppet, så vi är nog inte så långt ifrån start. Ett jobb till vill jag nog att han ska ha innan vi börjar leta lite lopp.


16 SEPT

Fina kungen var in på banan igår, såg något mer laddad ut än vanligt när P körde ut ur stallet och ner på banan, när han skulle köra in på banan och ta vänster så hoppade B åt höger och matte som åkte med på ena skalmen fick vara lite snabb i benen och hoppa av i farten lite snyggt ;) Han värmdes som vanligt 3 bakvarv och sedan kördes han med ideal 30/3000m men när det gäller Belmont så ökar han oftast farten några sek. per varv. Så han landade ändå runt 1.26 ca, men det gör inget, bättre att han får löpa lite än att man drar ihop honom och därmed får travet att inte stämma på honom.

Han såg finare ut i jobbet denna gång än förra, han springer rakt i vagnen och travar bra. Pulsmässigt efter var det 2 slag bättre än förra gången vid första pulsning, vid andra pulsning var det 20 slag bättre än förra gången, så det händer helt klart något.

Polenta har på bara några veckor blivit meega fet, så hon måste jag på något vis börja banta vilket kan bli problematiskt då vi har en hösilagebal i hagen, vill inte dra ner på höet i boxen heller allt för mkt men det kanske är något man måste göra.

9 SEPT

Belle har hunnit göra ytterligare 4 starter och ett veterinärbesök sedan jag senast skrev här. Som sagt efter starten på Dannero när han hoppade i sista sväng fick jag en tid hos PH Vet för att kolla upp honom, han var lite sliten i bakknäna och en bakkota så det blev behandling i dom och sedan allmänbehandling (Rheumocam oralt) i några dagar för att pigga upp honom lite allmänt. Vi åkte aldrig tillbaka på återbesök då det var så pass lite och han borde svara bra på det.
 
Några veckor senare anmäldes han till start igen, denna gång på Bergsåker och med Marcus i jollen som vanligt, springspår på 1600m gjorde mig lite orolig då han felat från start några gånger nu. Och dessvärre denna gång hade jag rätt, han felade på en gång men var ändå i mål på en 16 tid med galoppen,huvan kvar på huvudet då det inte var nödvändigt att rycka den.
 
Sedan anmäldes han till ett långlopp i Övik med Ohlsson i jollen, det var dessvärre autostart och med ägarinnan själv som värmde kunde vad som helst ske. Jag förvärmde i kortvagn i rygg på Sofia och hennes passhäst, men döm av min förvåning när det inte var min häst jag satt bakom!! Han var lugn som en filbunke och inte alls het och dryg som han brukar vara, springrem och Marcus värmningar har gjort sitt .. han har blivit lugnare. Ohlsson tog över tömmarna sedan och körde 1600m med honom, det såg helt OK ut och han sa inget spec efter värmningen, kändes bra och jag sa att vi rycker skorna och det gick han med på. Loppet var kört redan i starten då han som vanligt felar bakom bilen, Ohlsson tog på sig galoppen då och sa att han hade kunnat hålla honom ännu mer än vad han gjorde. Tyvärr felade han en gång till i loppet och då körde Ohlsson av banan.
 
Nästa start var hemma på Bergsåker igen, min häst kom i mål på en 18 tid med en galopp i bagaget och fick ett bra lopp serverat, dessvärre blev det missförstånd mellan häst och kusk (Marcus) in på upploppet då den sistnämnde ryckte huvan och den förstnämnde glömde hålla koll på sina långa ben och den hemska galoppen kom som ett brev på posten .. innan galoppen hade han en grym fart och loppet nästan som en seger, positivt var att kusken iaf var helt lyrisk när han körde av banan och han hade aldrig förlorat om han felat, så det var bara att anmäla igen.
 
Nästa start blev på Hagmyren, nu med rejält höga odds och en inte allt för peppad matte. Vi fick köra med skor denna gång för att spara på fötterna hans, och det är nog inte hans grej att gå med alu skor fram och cormint bak i lopp. Denna gång felade han inte men kördes tidigt fram till dödens och där blev han kvar tills han stumnade totalt redan 700 kvar och blev sist i mål på en pinsam 18 tid .. hästen kan inte gå i dödens men fick höra att han skulle fela om det togs i tömmarna på honom.
 
Det har gått 1 månad sedan den dåliga starten och hästen har bara skrittats i skogen de senaste veckorna, jobbats i paddock en gång i veckan och gått på släp en gång i veckan tills i lördags då vi åkte in på banan och körde ett bakvarvsjobb med honom 25/3000m, han såg som vanlig ut däremot är jag lite skeptisk mot pulsen men jag har mina tanar och idéer om vad problemet är. Vi siktar iaf mot montékval inom en månads tid.
 
Lillen (Bonneville) och Polle har släppts ihop med de andra hästarna och det går riktigt bra, de senaste veckorna har vi haft Bonnie på rymmen alldeles för mkt så därför tog vi de beslutet att släppa ilag dom med de andra för att se om hon får lite hästvett och kanske stannar kvar i hagen ;) Och peppar peppar så fungerar det än så länge.

RSS 2.0