2 APRIL

Idag har tömkörning stått på schemat idag för båda odjuren, började med lilla Belle, hade för övrigt sällskap av Cissi idag vilket alltid är lika trevligt :D Börjar med att gå 10 min till paddocken, sedan försöka få honom att söka sig nedåt och framåt i skritten, han går för det mesta på volter nu men ska börja jobba honom längs spåret också för att inte knäcka gaffelbandet på honom.

Travade honom också i båda varven vilket går så jävla bra, han blir så avslappnad och söker sig verkligen nedåt, han har inte den där stressen i sig som han får så fort det är en vagn bakom honom vilket är underbart. Ville att han skulle trava över några bommar med men de ville inte herrn, och jag har lite problem med tömmarna nu, det är en grej som tar emot så han får inte den riktiga eftergiften samt att jag inte kommer åt honom med yttertömmen. Men detta problem ska åtgärdas imorn efter jobbet hade jag tänkt! :)

Jag tror att detta är ganska påfrestande för honom, och man glömmer lätt bort tiden när man är i paddan. Ska försöka att verkligen variera träningen så mkt som möjligt för honom i paddan, är ju som sagt livrädd att han ska få någon annan belastningsskada eller att gaffelbandet ska bräcka igen på honom. Men vi tar den tid det tar! :)

Lille Polles tur var det sedan, hon är som vanligt en klippa att tömköra .. hon är så rolig, testade samma tömsättning som på Belle och oj vilken skillnad, hon gick superfint .. men inte heller hon får den riktiga eftergiften samt att när de går på volt är det lätt att de genar pga att man inte kommer åt med yttertömmen (den fastnar i tömringen), så detta ska helt klart fixas. Jobbade henne på volt och över bommar, det blev lite cavaletti bommar och galoppjobb .. märks att hon inte är ordentligt jobbad på ett tag, men detta ska vi träna på flitigt i sommar med båda två! Efter deras utbildningsnivå givetvis :)

Polle ska troligtvis starta den 10 april hemma på Bergsåker, ska bli riktigt roligt .. hennes träning fram till dess blir ju tömkörning och lite bus .. ska försöka trycka in lite intervaller på fredagen för att tagga upp henne rejält, bara att hoppas underlaget är bra bara! :SKommentarer
Postat av: A N N i C A * W E N N B E R Gs

kul att läsa bloggar där fler använder sig av tömkörning , läser inte att folk gör det så ofta (:

2011-04-10 @ 21:15:37
URL: http://s94356.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0