4 JUNI

Ojoj .. tiden går fort när man har roligt! Imorrn är det 4 månader sedan vi hämtade hem Belle, den 8:e har jag stått som ägare i 4 månader, känns helt otroligt .. jag kan inte fatta att jag verkligen fick chansen att köpa denna häst. Han är en på miljonen .. skitsamma om han går sönder igen, springer in inte vet jag hur mkt pengar, det bryr inte jag mig i, få chansen att få träna en så grundkapabel häst är helt otroligt, jag har varit med denna häst i dryga 3 år och det känns som att han är en kopia av mig själv .. vi är så fruktansvärt lika. Får jag ordning på mig själv, får jag ordning på hästen och vise versa. Det är inte bara hans kapacitet som jag surrar i nu, han är så otroligt personlig och känslig .. första gången jag såg honom var jag helt såld .. han bara gnäggade till mig de första han gjorde och de känns som att redan då, så var de menat att de skulle bli vi (känns som jag sitter och skriver typ någon tonårsblaska nu, men de är helt sinnes va detta stämmer). Första gången jag körde honom blev jag helt lyrisk .. han var så otrooligt spänstig, var de läckraste jag sett någon gång, och framför allt kört!! Det kändes som att han trippade fram på små oranga moln, hur lätt som helst och med ett sjujääkla kliv!

Hur som haver .. efter lite pladder nu då så ska jag försöka komma fram till hur det har gått i dagens banjobb ;) Peter som körde, as allways, från spår 8 gick han iväg felfritt och hamnade mitt i smeten, låg instängd invändigt men letade sig ut i 2:a utvändigt, rygg på stallkompisen Bitty K., där låg han kvar till ca 50 kvar från mål då han stack nosen före utan någon större forcering. Första varvet avverkades på 24,2 och andra 19.0 för Belles del.

Pulsen något högre idag (tog lite för tidigt med), men det var ändå riktigt bra med tanke på att vara för honom då han normalt ligger högt i puls samt att det var mycket varmt och kvavt idag. Det viktigaste av allt var att pulsen hade sjunkit avsevärt redan 5 min senare, och då är ju återhämtningen som den ska. De som var den största skillnaden denna gång var dock lungorna, han blåste knappt nånting om man jämför med de andra gånger vi varit in, så någonting är absolut på G! Så det känns kanon :) En sak jag inte begriper idag, vi har inte haft knäkappor utan bara bandage bak (tidigare gått med knäkappor samt gamascher), men har inte sett att han slagit på sig och idag hade han två stora sår efter hovarna ovanför knäna på båda sidor. Varför slår han på sig idag men inte de andra gångerna? Han har dessutom gått samma tempo varje jobb. Aja .. de löser vi med ett par kappor, kanske lite gammalskodd med, men var ju tusan inte länge sedan han skoddes.

Ytterligare ett banjobb samt lite justeringar med fossingarna så blir det nog kval inom en snar framtid, kvalet är som de ser ut nu planerat men jag är lite skrockfull och håller käften tills ni ser startlistan ;)

Hur går det med Pollelina då? Det går finemang, hon trivs nog som fisken i vattnet nere hos Smedens, men jag hoppas att jag får ta hem min lille ponny snart, klart som fan att jag saknar henne, men det är skönt att vara utan henne med .. vi har ju varit upp i varan varje dag i över 4 års tid, så man blir ju lite less på varandra ;) Kan ju hoppas att hon saknar mig lite .. men hon lär nog inte tänka på oss här hemma nu när hon har både kille (som är kapabel, de är ju inte Belle längre ;) och dessutom asmkt gräs och man slipper träna .. :P Om vi har räknat rätt så kommer hon nog hem runt Midsommar någon gång. Om vi tar hem henne efter 30 dagar, annars är det nog bara 1-2 veckor kvar innan hon kommer hem.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0