Montéjobb idag

Igår var jag ut och red en liten motionsrunda på Belle då han skulle gå jobb idag (onsdag). Jonas körde Troy så vi höll oss bakom dom, i slutet på rak banan fortsatte dom framåt och vi vände tillbaka hemåt men Belle var mer sugen på att följa med Troy. Efter lite övertalning vände vi hem och Belle insåg glatt att han skulle få galoppera rakbanan hem. Han tog en helt perfekt fattning från skritt till perfekt galopp, tyvärr såg inte jag allt för mkt i snö yran så det blev galopp i samlat tempo ungefär halva rakbanan istället. 
 
När vi skrittat nerför hela långa backen vet ju måsen att det är dags att trava igen, men han studsar upp å ner, slänger med huvudet, taktar och frustar som värsta monstret, man kan inte mer än å skratta åt honom 😂 Det lyser bus om honom och man skrattar så man studsar ur sadeln nästan. 
 
Idag var det banjobb på schemat. Måsen är lika cool som vanligt när han kliver av transporten på travet, spanar in sin arena som den kung han är 😎 på med grejerna och Mari svingade upp sig i sadeln, en liten testning innan han klev in på banan först för att kolla så hon var med.
 
Värmning i några bakvarv och sedan blev det 25/2 100m, tanken var 28/2100 men måsen hade andra planer. Han såg riktigt fin ut, vänster fram som han aldrig riktigt får med sig i vagn såg hur fint ut som helst, han rörde sig mer avslappnat och fick med sig både bak och framkärra så han faktiskt såg ut som en hel häst. 
 
Mari tyckte att han kändes riktigt stark och bärande, långt ifrån trött och han låg på en aning. Bröt ut i svängarna och hängde lite på en töm men det har han gjort så länge jag kan minnas, oavsett hur många veterinär, massage oh besök hos alla möjliga. Det är inte lätt att åtgärda ett handikapp som han alltid kommer dras med, gäller att göra de bästa av situationen.
 
Inne i stallet drog han inte en suck. Hade han gått för vagn hade han varit mer uppstressad och mer död än levande men så var inte fallet. Hoppas bara att det inte var en engångshändelse utan att det håller i sig, så vi kan starta på i sommar och varva med sulkylopp. 
 
Ett provlopp så vi ser hur han beter sig bland andra hästar och sedan får det bli kval om allt ser bra ut 😊

RSS 2.0