15 FEBRUARI

Idag fick Belle gå lite motion, körde till Eriksdal och vände utanför Cissis hus ;) Och körde sedan tillbaka, idag testade jag ett rakt äppelbett på honom och han var verkligen som en drööööm att köra! Tills jag vände och var på väg hem igen .. då blev han döhet och låg på som en gris, kunde dock hålla samma tempo hela vägen. När vi kom tillbaka till stallet igen så smörjde jag på honom med lite arnika liniment båda bak och la om trampen han har fram.

Polenta har fått vilat idag med, imorrn ska pappa ut och köra henne, jag åker med och ser så hon inte skenar iväg med honom haha :P Hon ska skos på torsdag och Anders kollar på Belle imorrn, han får nog även slänga ett getöga på henne också kanske ..

Denna vecka känns ganska tung och jobbig, har verkligen strulat totalt för oss på jobbet hela veckan men nu hoppas jag att de är på bättringsvägen på de.


12 FEBRUARI

Denna vecka har varit tung, har haft ont i halsen sedan i söndags och nu i slutet av veckan så bröt ju givetvis förkylningen ut, hoppas den är över snabbt dock :) Jobbat idag åt Peter, herregud vilken dag .. har bara strulat för oss totalt nu i 2 dagar :/ Tråkigt, men vad gör man liksom? Får ju hoppas att turen vänder nu :)

Just precis idag har jag haft Belle hos mig i 1 vecka, han verkar trivas bra och vara hemmastadd. Han och Polle kommer riktigt bra överens nu, dock har Polle stor respekt för honom vilket man kan förstå, dock får hon ju skylla sig själv lite med hehe :P 8/2 köpte vi Belle, eller jag rättare sagt .. så än har jag inte varit storhästägare i 1 vecka haha ;P

Hur som helst så har jag kört honom 2 gånger nu sedan jag hämtade honom. Bda gångerna har jag haft entömsbett på honom, första gången i de stora ringarna och nu idag i båda ringarna. Gick bättre att ha i båda ringarna, körde på en annan bana idag dock är den lite smal och har rätt tighta svängar samt att min vagn är lång, så jag får ta upp i varje kurva för att vi inte ska gena för mkt och därmed välta. Detta uppskattades inte riktigt av Belle då han vill ha ett jämnt tempo hela tiden, då blir han minst tjafsig i munnen med. Han var dock inte lika laddad idag som han var förra gången, blir säkerligen bättre efter att han är körd ett tag nu och vet hur vägarna osv är, ska testa 3 delat lr ett 3 delat pessoa nästa gång jag kör. Pessoat har jag stora förväntningar på då jag har kört 2 riktiga grisar på pessoa förut vilket har gått fruktansvärt bra, dock vill man kunna variera bett.

Anders har varit ut och kollat med på Belle, han sa inte mkt .. mest bara att jag ska hålla ett öga på höger framkota då han är böjöm och lite svälld i kotan. Men han har ju balltramp på båda fram + ett sår på höger kota, troligtvis är de pga såret som han är svälld och öm. Svullnade har nu gått ner lite :) Han slängde även ett getöga på Polentas kota med, vilket var mkt bättre .. så de känns kanoners, hon får börja träna nu igen efter drygt 2 veckors vila :)


7 FEBRUARI

Polle och Belle fortsätter och kivas lite i hagen, dock är dom mycket bättre nu än vad de var förut. Så himla knepigt allt, Polle är så mycket gladare och livligare än vad hon varit förut, men riktigt ser buset i blicken och han verkligen lyser. Jag tror att jag äntligen har kommit på nu varför hon jagas iväg hela tiden av Belle, förut när jag hade gjort klar Polle släppte jag lös Polle som brukar gå till sin box i vanliga fall, men idag gick hon raka spåret till Belle; nosade på honom, gnäggade till honom, ställde sig brett med bakbenen och äcklade sig samt slog med svansen :P Belle gjorde inte sån stor grej av de hela, han tyckte nog mest att hon var väldigt konstig :P

Såklart så hade båda tappskor idag, höger fram på båda, hur fult är inte de? Samt att Belle har en sparkskada på vänsterbak has från Floppy och Polle fick idag ett troligt rivsår från nånting i hagen på exakt samma has. Har satt filtboots på båda idag, hoppas att skorna sitter bättre .. iaf på Polle.

Anders kommer ut i veckan för att kolla på Belle, efter att han varit ut så ska jag börja köra honom tänkte jag, då har han ju även hunnit acklimatisera sig lite mer :) Jag är mest bara nyfiken att veta om han säger något om gaffelbandet på honom, då han såg på Affe (Runes).


6 FEBRUARI

Belle har varit hos oss i 1 dygn nu, han verkar trivas som fisken i vattnet redan. Så lättmockad som han är nu har han aldrig varit (inte då han stod hos Peter iaf), de må ju betyda att han känner sig hemma. Idag var vi ut på en prommis för att spana in stället och körvägarna, så han har lite koll på läget .. var ute totalt i 40 minuter och jag fick älga på ganska ordentligt bredvid honom när han skrittade iväg.

Polle och han verkar dock inte fungera så bra ihop nu, han jagar iväg henne så hon står längst ner i hagen i djupsnön alltså snö upp till magen på henne. Båda är svettiga när de kommer in, vill ju inte att någon av dom ska springa som några idioter, Polle med sina dåliga ben (höger benpar) och Belle med sitt gaffelband :/ Ger dom någon dag till på sig att komma överens, gör dom inte de så får vi sära på dom och dela av hagen eller nåt sånt .. finns ju tyvärr inga fler lediga hagar heller :/ Grisbelle, jag tror att han vaktar höet, för han och Polle verkar trivas så bra ihop ändå i stallet osv, de brummar och gnäggar till varandra hela tiden och Polle brunstar .. tror att hon kanske känner av att han varit hingst för inte såå länge sedan.


5 februari

En hel del saker har hänt sedan jag skrev ett blogginlägg senast! Vet dock inte vart jag ska börja riktigt .. får nog bli ett kort inlägg :) De första är att Polenta har tränat som en demon hela vintern, dock nu i januari började hon få problem med ett framben som visade sig vara en kota, denna är dock åtgärdad och hålls efter nu för att inte bli förvärrad igen. En annan sak är att lille Polenta har fått en ny kompis, det är ingen mindre än min älskade Belmont som jag har köpt! :D Vi var och hämtade honom hos Fredde idag, vilket gick bra .. när han kom till stallet (Belle) så var han lite upprörd men lite pyssel på gången så blev han lugn som en filbunke och var sig själv igen.

Han ska få ta det lugnt nu i en vecka och acklimatisera sig, gå lite promenader och kolla hur de ser ut överallt innan vi börjar köra honom. Släppa ihop honom med Polenta gick bra, men dom har nog rejsat lite då han var svettig under täcket när han kom in, och han jagade iväg Polle. Men jag hoppas att dom ska bli bra  kompisar snart :)


RSS 2.0