15 JULI

Lite nyheter har jag att berätta för de trogna få läsare jag har, om jag har några kvar vill säga ;) Jobbar numer hos Per Linderoth ute i Mellangård, Matfors vilket jag trivs jättebra, det är trevliga personer som jobbar där osv, dock tycker jag att det är lite för mycket trav för min del då jag inte hinner med mina egna hästar som jag vill, dock så är det ju bara drygt 1 månad kvar vad vi har sagt .. får dock se om jag kanske säger upp mig innan ändå då jag känner av min allergi så fruktansvärt mycket med, det är inte bara höet jag reagerar på nu utan även spånet då jag mockar, det blir tungt och jobbigt att andas osv.

Hur som helst så har jag två nyheter att berätta, vi börjar med den lille, det är alltså Polenta, hon är nu äntligen konstaterat dräktig med Gumino, efter hundra år ungefär. De lastade henne och for iväg till Västerbo Stuteri i måndags och ultraljudade henne, vi får ta hem henne när vi vill men det blir nog inte fören på onsdag då jag är ledig halvdag och då far vi iväg. En annan sak om henne är att hon kan ha fått fångkänning, vilket inte alls är bra, men Kari hade tagit in henne och verkat fötterna på henne (de lär förmodligen ha sett gräslig ut) och då hade hon blivit bättre iaf vilket är bra .. dock står hon i grushage och får torrhö enbart, så det blir till att bygga hage innan hon kommer hem igen =/ Lillsnuttan, hon får gå in på kvällarna tills vi ser att hon börjar bli bättre, hon ska snarst sättas igång med skritturer för att hålla igång henne lite .. hoppas på de bästa.

Andra nyheten jag har är Belleboys som klarade sin debut i måndags, vi lastade och for iväg till Solänget jag, pappa, Peter och Tapio medan Pelle (morbror) och mamma tog Pelles bil upp lite senare. Var lite orolig över att Belle inte skulle stå still på finkan, men han gjorde det hela vägen upp och hela vägen hem, proppade hönätet fullt och bomull i öronen som han givetvis skakade ur efter ett tag, fick då stanna i H-sand och stoppa i dom igen då han stod och sparkade och var orolig men så lugnade han sig på en gång. När vi skulle lasta av på Solänget börjar han att gnägga som den kung han är, och gick coolt av finkan och kollade läget, han var inte ett dugg stressad eller nervös under hela kvällen. Peter var nöjd med honom efter både värmning och lopp, han såg fin ut i värmningen men bröt givetvis ut i kurvan som vanligt men nästa gång la Peter dit stången så då gick det bra.

I loppet då, han togs relativit lugnt från start och fick 3:e invändigt, vinnande hästen i loppet pep iväg till ledningen ganska fort och eldade på bra, Belle fick fritt och följde med vinnande hästen med någon längds marginal och en bit ner till de andra, varvet kvar blev fältet samlat men 500 kvar var det tre hästar som gjorde upp; alla väntade på att ledande hästen skulle tröttna och Belle springa förbi men det skedde inte och Belle tog inget på honom, låg 2:a tills en häst kom snabbt bakifrån, Belle svarade ut honom men slagen kort innan mål som 3:a. Men hur som helst så är vi hur nöjda som helst med honom ändå, han blev 3:a på 1.18 blankt och han skötte sig relativit bra, när han blir själv bryter han ut i kurvorna, Peter sa även de att galoppen är inte långt ifrån då heller iom att han springer snett och han går inte fri då och blir rullig för att inte slå på sig. Hoppas kunna åtgärda detta med ett helstängt + lite behandling imorrn av Anders (han ska även kolla när jag tömkör för att se hur han beter sig).

Han har tagit loppet bra så här efter och jag hoppas att han går framåt tterligare, han har ju trots allt inte gått fort sedan kvalet den 12:e juni så detta var riktigt bra! :)


4 JULI

Lite uppdatering här behövs återigen, det är ju ett tag sedan jag skrev här igen. Och återigen har det hänt en del sedan dess.

Vi kan ju kanske börja med mitt jobb då, har slutat hos Marcus då han inte hade så mkt jobb åt mig, det funkade iofs rätt bra då jag bor så nära honom osv så det var inte så mkt kostnader. Men det är ju alltid skönt att ha lite extra pengar, så Peter hade tipsat om mig till Per Linderoth och nu har jag klarat av den första veckan där, tanken är att jag ska vara där till och med augusti ut men vi får se hur det blir. Det är rätt bra dagar, men lite för mkt trav för min del (vill ju givetvis hinna med min egna pärl med och få honom i absolut toppskick nu). Men annars trivs jag riktigt bra där, det är lättjobbat osv, sen tar det ju 45 min att åka men det är bra väg och det innebär att man kan ligga på lite grann vilket man inte kan ut till Njurunda där det är stopp 150 ggr och tar 30 min .. lite skillnad, men känns inte som så långt. Har iaf lyckats hitta en favorit där ute hos Linderoth av mina passhästar och det är den 3 årige lille hingsten Masse Palema som är e. Adams Hall, jag är ju inget fan av Adams Hall:are men just denna är störtskön och han är verkligen superfin, otroligt vacker häst .. synd att han är så liten men det är lite av hans charm! :)

Sen kan jag uppdatera lite om Polenta då, hon har nu blivit betäckt i 2 brunster, hon brunstade ju tyvärr igen och nu har vi väntat 2 veckor på att den 3:e brunsten ska komma (men den ska ju inte de), och det verkar som att hon inte tänker börja brunsta .. däremot har hon ev. börjat få fångkänningar vilket inte känns bra .. jag vet varken ut eller in. MEN Kari hade tagit in henne och dragit av framskorna, verkat ner henne och då hade pulsen i hovarna samt värmen minskat och hon gick bättre. Så förhoppningsvis så är hon bara väldigt öm i fötterna och lång i fötterna, hennes hovar växer ju som ogräs spec fram .. :/ Hon är också väldigt känslig i sina framben och dessa har jag hållit efter konstant i 365 dagar i 4 år så det är kanske inte så konstigt om hon nu efter drygt 1½ månad börjar känna av dom + att hovvinkeln bidrar till en del. Men om hon inte börjar brunsta denna vecka så ska hon ultraljudas i början på nästa, och är hon dräktig då så åker hon hem fortare än kvikt .. ska försöka skritta igång henne (har 2 frivilliga ryttare) och stå på minimalt med gräs och foder så kan vi kanske undvika fången ..

Belleboyen går det bra med, vi har börjat köra honom igen, men han går enbart intervaller för vagn och under sadel så fokuserar vi på lugn och att arbeta i rätt form sen bara mysturer i skogen. Han tömkörs en del för att bygga upp honom muskulärt med. Dessutom är han anmäld till start, och jag har som mål att han bara går runt banan på ett bra sätt, skitsamma om han blir först, sist eller vad han nu blir .. bara han tar sig runt på 4 ben och står på 4 ben dagen efter, och att vi inte skämmer ut oss totalt med hans kondition. Dock bör han repa sig rätt fort med flåset efter en 2-3 starter så bör han vara fit for fight med flåset. Han har ju tyvärr fått en hovspricka vänster fram, som inte ser så bra ut .. försöker få tag i hovslagare som ska kunna hjälpa oss med den men de är svåra att få tag i dessa bra hovslagare som kan det här med hovsprickor, Belles är inte så fin men vi hoppas att vi har tur med den :)


RSS 2.0