21 JULI ~ 2

Belmont Ås
f.2006
e. Tagliabue - ue. Mack Lobell

Var och hälsade på Belle idag, det första jag tänkte när jag såg honom var "Gud vad hemsk han ser ut!" Vart är den fina prins som jag hade hand om förut? Han hade inget bus i blicken när han såg mig, pälsen är inte glansig, han ser lite tussig ut i pälsen, man ser att han inte har släppt vinterpälsen ännu och snart måste han börja sätta ny vinterpäls .. man säger ju att hur hästen mår speglar sig i pälsen vilket jag verkligen kan hålla med om.

Jag ska verkligen INTE kasta skit på Fredde för han har gjort ett bra jobb med Belle som har fått honom så pass lugn som han är nu att köra, men det jag blir så irriterad över är att man skiter i att han faktiskt försöker visa att nånting inte är bra med honom. Jag har försökt att säga detta hela vintern, att när man mockar åt honom (rörig, stökig box, han har lämnat mycket hö, strött omkring allt, lös skit överallt typ) och föra tt inte tala om när man kör honom har han varit rena rama sprutlackeringsmaskinen ibland .. nånting säger mig att det är ngt som är fel ihans tarmflora. Jag har även pratat med Gun om detta och hon sa att nu när han ändå bräckte (i sen vinter) så ställ honom på enbart hö och låt hans mage börja om från start. Detta följdes inte, han sattes på hö och kraftfoder (pellets).

Fredde ger alla möjliga saker för att försöka få ordning på pälsen hans, han har börjat släppa men den är långt ifrån så bra som han ska vara. Förra sommaren var han jättefin i pälsen, vintern före de var han lurvig men långt ifrån ful i pälsen. Jag förstår inte VARFÖR han är så ful som han är nu i pälsen? Redan i vintras började det .. hans puls låg jättebra i träning först, men något gick snett och pulsen gick inte ner som den skulle - hade han redan då känningar i gaffelbandet? Eller kände han att något inte stämde med hans mage? Att han inte fick den näring han behövde? Samt att han var hingst gjorde nog inte saken bättre. Nu som kastrerad borde han ha lagt på sig mer än han var förut som hingst men det tycker jag inte att han gjort, inte märkvärdigt mycket. Han är fin i hull nu, men jag skulle ändå vilja ha lite mer hull på honom för att ta lite av det när han börjar gå snabbjobb igen.

Jag har ungefär tusen frågor som rör Belle nu, jag funderar på vad JAG gjorde för fel? Då det mest bara var jag som tog hand om honom, la bandage hit och dit, kylde benen, masserade osv, sa minsta lilla misstänkt sak till Peter osv. Är det jag som gjort fel? Hade detta kunnat undvikas? Hade det funnits någon möjlighet att Belle fått bo hos mig efter att han bräckt om han varit kastrerad tidigare? Ja ... den som vet kan gärna svara mig. Ibland får jag lust att bara ringa till Peter och fråga vad jag har gjort för fel? Varför blev det som det blev? Att Belle inte längre är i min vård känns ... fel, de känns som att jag inte är hel längre, det gör ont varje gång jag åker ut till honom för att hälsa på, jag vet att han har det jättebra hos Fredde men det gör ändå ont .. min fina prins är hos någon annan. Jag vill så gärna få hem honom men jag har inte mod nog att fråga Peter hur det blir, jag vet att de kommer sluta med att Belle blir kvar där och Ingenting (Freddes häst som de har bytlånat Belle med) kommer stå kvar hos Peter och ja till slut kommer de skriva ägarbyten om Belle (det känns som att det kommer bli så här men ingenting stämmer garanterat ..) och jag kommer aldrig mer få ser Belle.

Den dagen han ska kvala och göra sitt första lopp, då är det Fredde som selar, kommer säkert få hjälpa till att sela om jag är kvar hos Peter men det är ju inte det som är grejen, jag vill ju så gärna göra det själv. Jag känner mig riktigt ego när jag säger detta men va fan, det är ju så här jag känner.

I första början känns det som att jag var iblandad i uppbyggnaden av Belle osv har gjort en del jobb (då det mest var jag som körde och tog hand om honom) men när han bräckte åkte han till Fredde och ja, sedan dess är det han som har tränat hästen och jag vill inte ta det ifrån Fredde då han har gjort ett bra jobb med honom trots att an inte är klar ännu då, det känns därför fel att ta hem Belle och sedan fortsätta på det som någon annan har börjat på .. och om han nu kommer ut på banan; glänsa runt med en starthäst liksom .. känns som att när han bräckte förlorade jag greppet redan då tyvärr.

Nu till det positiva .. det verkar som att Belle håller för träningen, han har börjat gå intervaller och känns tydligen jättefin .. går på vanligt tvådelat och ligger inte på som en galning som han gjorde förut. Han har inga bandage, kyls inte efteråt osv, vilket känns knepigt med tanke på den skada han hade/har. Fredde har gjort ett bra jobb med hästen som har fått honom så lugn, går att skritta utan att hänga i linorna för vagn och går framförallt inte med huvudet bland molnen längre. Belle har blivit stor pojke och får snart leka med dom stora grabbarna .. :) Dock en sak som är kvar att fixa på hästen är ju dock hullet och pälsen, men det tror jag nog Fredde fixar galant .. så måste bara säga; Fredde, du har gjort ett BRA jobb med min prins!


21 JULI

Östersunds dubbeltravshelg är avklarad, jag tänker bara summera Polentas lopp lite kort för att sedan prata om lite andra saker :)

På fredagen startade vi i lopp 3 och stod på distansen 2200 (grund 2140), vi hade spår 3 och kom iväg rätt bra från start. Kan säga att detta lopp blev en repris av Polentas årsdebut på Bergsåker där hon stod på samma distans, fick samma placering och näst intill samma tid som på fredagen i Östersund. Hon slutade 4:a efter att jag trott att hon blev 5:a och gick denna gång 2.12,7 med galopp. Hon blev störd 2 gånger av några idioter som inte kan köra häst utan bara drar ut hästen några spår utan att kolla sig omkring innan man gör något .. utan dessa störelsemoment hade vi säkert haft en bättre placering och putsat rekordet lite. Dock tog vi nya tag och laddade om inför söndagen med 2 timmars promenad och bad för Polenta på lördagen samt 2 promenader på söndagen, den sista visade hon att hon var riktigt laddad; bakbenen och bockningar i grimskaft .. nej det är ett 15 år gammalt sto jag pratar om och ingen 3 års hingst!

Selade på henne och stack ut och värmde, hon kändes inte märkvärdig men hon travade bra och var framåt, jag klockade henne 2.05/200m på rakbanan vilket kanske inte säger så mkt då man kan köra den tiden med nästan vilka russ som helst (nästan) då det är en så kort sträcka. Redan i defilerings volten började allt klater då vi krokade ihop vagnarna med Tyson Ås av en liten olyckshändelse, detta resulterade i att Polenta kastade sig åt sidan och steppade på stället i galopp, får man en galopp på Polle så är det kört sedan.

Hon steppade på bra i starten (3/1640) och jag tänkte köra för ledningen, Polle svarade upp med galopp till min förvåning då hon kändes hur travsäker som helst. Fick inte ner henne direkt och redan då var det kört. Vi tappade lite men höll 5:e-6:e platsen hela loppet men hon tog till 2 galopper till och vi var därmed diskade på upploppet. Efter mål körde jag dock på henne rejält för att jag var lite förbannad på en hel del saker, och hon visade att hon kan springa riktigt bra. Om man tänker på det hela så var hon riktigt bra ändå, hade hon hållit sig på fötter hade vi fått pengar och ytterligare en bra tid runt rekordet.

Har dock anmält henne till Gävle den 29:e nu, det är ett insprängt lopp så vi får träffa en massa stora Pollar med men det klarar hon galant. Det jag är lite orolig över är att det är autostart och vi fick spår 8, bättre än något av de andra spåren då vi förhoppningsvis inte stör någon nu men hade helst haft bakspår. Själva bilen är hon inte rädd för då hon är trafiksäker och möter bussar, lastbilar osv på vintern, det jag däremot är rädd att hon ska vara rädd för är vingarna på startbilen, men det löser sig! :) Säger som Jonsson; SMACKA Och håll i!!!


15 JULI

Nu var det återigen, ett bra tag sedan jag bloggade, men jag känner att jag inte har haft något vettigt att skriva. Denna vecka har jag jobbat själv, dvs utan att Peter ska chefa över en .. har haft i princip fria händer bara hästarna blir körda och backe 1 och rakbana 1 typ. Har haft turen med vädret också så hästarna har gått ute dygnet runt, vilket innebär att det inte blir någon mockning alls och det är lugnt och skönt att jobba.

I måndags var vi 3 som körde, och sen som tog hand om hästarna efter och innan körning typ :P Gick rätt smidigt men ändå inte, kändes som att det tog hela dagen att köra. På tisdagen hade jag 3 att köra men fick hjälp att köra 1 och på onsdagen hade jag även då 3 att köra, men det gick kanoners :)

Idag, torsdag så var vi 2 som körde och 1 som selade och duschade hästarna. Så vi körde 3 turer (2 häst i varje), och sedan körde jag 2 stycken själv. Civil skulle gå rakbana (vilket alla skulle), men jag valde att köra honom själv då han blir lite chokad om han går med andra på rakbanan och jag har ingen lust att dra onödigt mycket i honom, bättre att Peter kör honom själv då. Hur som helst, gick kanoners att köra honom, dock 2 gånger hade han några knepiga idéer att han inte skulle vände (mot rakbanan) vad jag vet har han aldrig gjort så förut så vet inte vad som flög i honom. Han är en prins att köra, visst ligger han på lite men han är inte döhet och tung som en gris, tar du minsta i honom så sänker han tempot! Precis så jag tycker en travare ska vara, lyhörd .. man ska inte behöva dra för kung och fosterland för att få stopp. 

Penny, gud vilken häst .. superfin 2 åring, hon är verkligen som en bil att köra, bara att tuta och gasa. Det värsta är att jag drev på henne då jag tyckte att det gick sakta .. så kollade jag på klockan och såg att det gick under 1.40 tempo (skulle köra 1.40), så då var det ju bara att ta igen lite .. hon har ett sådant steg så man märker inte hur fort det går :P Likadant med Lukas, men han har inte riktigt samma lååånga steg men även han är sjukt fin och som en bil att köra! Prinsen Lukas och Prinsessan Penny haha :P 

Pollelenta är peppad till max, jag har pratat lite allvar med henne och verkligen försökt peppa och intala henne att hon är BÄST ;) Samt även gjort i ordning henne, friserat och linimentat lite här och var osv. Packat klart inför imorrn (tror jag!?), det återstår bara min packning .. men jag orkar verkligen inte packa nu, det är så dryyygt :P


RSS 2.0