30 OKT

Lite halvstressig dag, har inte kunnat varit i stallet fören vid halv 3 tiden, började med att smörja och packa både Bengts och Hottens alla startgrejer, packa täcken, plocka fram bandage osv. Sedan när jag var klar med det mockade jag åt mina hästar, la in hö, helt enkelt de vanliga sysslorna.
 
Tog in Hotten och började sela honom, for sedan ut och körde honom på en skrittur längs vägarna. Han var lite peppad idag den gamle mannen, iom att vi har fått lite snöunderlag som faktiskt går att trava på så försökte Hotten med att dra i backarna, dvs han kör ner huvudet och framåt och så börjar han trava, men de fick han inte göra serru då vi enbart skulle skritta ;) Sedan blev det lite frisering av öron, kronränder och nacken så nu är han snygg inför morgondagens tur till Solvalla, man måste ju va fin om man ska va med på vinnarfoto ;)
 
Bengt stod på tur efter Hotten, men innan jag selade på Bengt tog jag in alla djuren och de fick kraftfoder och jag passade på att borsta på Belmont :) For ut och körde Bengt i ca 30 minuter bara lätt motionskörning och han var pigg den lille herrn, ser de som positivt, även fast vi kört klart för dagen var han fortfarande springglad och han brukar vara tvärtom ;) Fick bråka lite med Bengt sedan, klippa öronen är inte hans starkaste sida men de gick vägen iaf, Marcus fick hålla i bremsen när sista örat var klar så stod han som ett ljus :)
 
Imorrn rullar hästbussen ner till Valla vid 11.00, får med mig Erika och Bengt kusk Jonas med så jag är inte ensam, möter upp Marcus nere på Valla då han har lite andra hästärenden, spännande och se vad det blir av det .. Hoppas att det blir en lyckad dag imorrn, Bengt får mer än gärna göra ett superlopp och få med sig pengar.
 
Blivit lite ändrade planer angående Bonnie och Polle, de åker redan nu till helgen upp till Sofie i Ullånger, vilket känns bra. Blir lite trassligt nu med nya hästar och hästar som åker men snart är det nog ordning på torpet igen kan vi hoppas på.

29 OKT

Idag blev det en sovmorgon efter att jag inte kunde somna inatt, fick någon halvsläng av förkylning och det var precis tvunget att komma inatt när jag kulle sova :P Hosta, nysningar och rindande näsa i form utav en kran så somnade jag inte på ett tag.
 
Kom fram till att jag var tvungen att ge mig ut i snöovädret och fara till Birsta för att köpa spån och foder, sagt och gjort, i och med att jag inte har någon bil längre fick jag ta mammas bil idag. Skitkul att köra stor beemern i det här vädret kan jag säga iaf ;) Har spånat upp en tredje box idag för att vi ska börja sära på Polenta och Bonnie, problemet är att Bonnie får för sig att hon ska hoppa ur boxen och står därmed på bakbenen .. men hon går mest runt i boxen och skriker inte efter Polle, men det är just de att hon ska UT ur boxen, trots att Belle står bredvid och Polle utanför Bonnies box. Tog med henne upp till stallet (Bonnie alltså) och då var det inga problem att vara själv uppe i stallet medan Polenta stod i uteboxen .. lustig dam det där.
 
Tog in hästarna tidigt idag pga blötvädret, de står ändå bara och hänger. Skulle köra Bengt idag med men de får bli imorrn då Christer ville att han skulle röras på imorrn inför starten på onsdag istället, sen pga styltorna och snön. Tog en tur på Belle istället i hans nya sadel, de gick kanoners. Sadeln var riktigt skön att rida i och jag hade lite kortare läder än vanligt i den, fick bättre stöd och sist i den då. Red lite motion längs vägarna i ca 45 min, vi mötte på Lars-Åke (en av Hottens delägare) och hans 3-åringen så vi hängde på dom så fick vi allihopa träningssällskap. Belle växlade dock en del i humör, bitvis var han dunderfin och lugn, och andra gången fick han något ryck och blev tokhet, men jag vet att jag gör ett stort fel att jag tar i honom för mycket när han gör så. Ska börja med att be honom öka tempot och sedan börja plocka honom för att sänka tempot igen, Lars-Åkes häst är av den lite latare sorten så Belle och jag fick öka och minska tempot lite, men det är ju bra för honom att träna på sådant även fast det kokar lite i huvudet på honom.
 
Sadeln fick jag bytte till mig är en Claridge House Trevor Flatback, 17" och vid bom. Tycker den ligger bra på honom, känns som bättre än T6an men jag ska testa rida i Trevor sadeln ett tag till och sedan avgöra om jag ska sälja T6an eller ej. T6an tycker jag är lite för bred för Belles rygg då han egentligen är relativt smal, medan Trevor sadeln är smalare. Sedan är väl inte Hööks sadlar kanske det mest ultimata att ha, men vad tusan ska man göra när man inte har råd eller vill lägga ner mellan 6-10 000 på en "riktig" sadel nu. Det här kan disskuteras i evigheter men jag är nöjd med sadlarna jag har just för tillfället iaf.

28 OKT

Idag fick Belle på sig vinterpjucksen, så nu kan vi ut och gasa igen utan att slå ihjäl oss bara genom att lämna gården. Han har fortfarande på sig flappisar fram, måste klura lite på vad han ska ha för skor när vi ska ut och tävla. Hade tänkt skritta ut idag i nya sadeln som jag bytte till mig, dessvärre så hade jag glömt handskarna hemma och det fanns inga i stallet, skorna blev blöt med så jag frös ganska ordentligt. Tar en skrittur imorrn och motion på tisdag och torsdag så kanske han går jobb igen på lördag.
 
Tog lite nya bilder på Bonnie idag, skulle ta uppställda kort dessvärre så ville hon inte riktigt stå fint å det blev hagbilder istället. Hon har satt jordens päls, den är typ 3 cm lång och jättetjock, så det kan ju inte finnas någon risk att hon fryser iaf. Rakade henne i nacken med stormaskin idag, hon är ju så otroligt snäll.
 
Idag blev vi äntligen av med min bil också, förlorade en tusing om man jämför med vad vi köpte den för. Men helt ok, den blev såld iaf och nu ska vi leta reda på en ny bil. Vill ha en billig bil som inte drar så mkt soppa, Audi Passat eller Volvo.
 

27 OKT

Klockan ringde 7.00 i morse, tog med finkan till stallet och började ta ut märrarna som skulle vara kvar hemma. Tog med Belle upp till stallet och gjorde klar honom, tog sedan Hotten och därefter Bengt. Trodde att Marcus skulle komma till stallet vilken sekund som helst men det gjorde han inte, så jag packade klart alla grejer och gick ner till mina boxar för att mocka, hann precis göra klart allt så kom Marcus dit, stressad som vanligt.
 
Vi lastade iaf hästarna och for iväg in på travet, började sela Hotten på en gång därefter Bengt medan M var ute och värmde Hotten. Selade på Belle och hästarna värmdes eftersom innan provloppen, sedan fick de gå jobben mellan varje provlopp. Var lite pusslande då det var 1 häst för mkt i stallet (5 hästar på 4 boxar), men det gick bra ändå. Hotten och Bengt fick jag inga klarheter om hur det gick med, Bengt var sämre än vanligt, vet dock inte varför så vi får se om det blir start för honom på Solvalla på onsdag.
 
Hann precis duscha klart Bengt och packa undan hans grejer innan Belle gick jobb. Han körde 26/2100m med honom, han såg bra ut, travade bra med både fram och bakben, såg inte halt ut och han sprang rakt. Såg ut som att M hade en hel del i tömmarna och fick förklarat sedan att han kändes stark, och de såg jag även på återhämtningen och pulsen. Jag hoppas vi har hittat hans grundproblem nu och att vi är på rätt väg, då kan det bli roligt igen :)
 
Packade ihop hästar och grejer fort och sedan for jag hemåt med min medan M åkte med Hotten och Bengt på massage. Stallet var omockat hemma så jag städade i selkammaren, fyllde foder och vatten, mockade, sopade übernoga överallt så det är kliniskt rent (ibland måste man göra det ;), gjorde klart nästa veckas träningsschema, tvättade lite grejer och gjorde klar Belle.
 
Han blev inte så svettig som jag trodde att han skulle bli, men han lär nog måsta klippas ändå innan han startar, då blir det helklippning inkl. benen om han står stilla vill säga men jag tror inte det ska vara några problem. Problemet då är att han kommer vara jättelurvig på huvudet, det kommer se ganska roligt ut :P

22 OKT

Dagen till ära har jag faktiskt jobbat lite grann, skönt att göra något annat än att sitta hemma och häcka framför tvn eller datorn. Skulle dock behöva lägga ner sista växeln nu så jag blir klar med taxikortet någon gång.

Idag lastade jag Belleboys och for till Matfors för att träna med andra ridtravare för Malin Brunzell. Det gick skitbra, Belle kändes dagen till ära faktiskt väldigt stabil i traven, ett bra stöd i munnen utan att han för den delen kändes tung. Det var fokus på sidflyttning och bommar. Vi överlevde travbommarna utan att rasa som ett korthus igenom.

Vad mer finns att säga? Jag fick mkt beröm över Belle och de tyckte han var en fin häst som har stor potential att utvecklas vidare :) Sånt är alltid kul att höra, han var bland de högre hästarna av alla som var där och han fick en himla utstrålning när han reste lite på sig.

Polle och Bonnie kommer att få flytta till Ullånger inom en dryg månad vilket känns bra. Vi är alla hemma överens om att Polle antingen flyttar dit till Ullånger eller faktiskt tas bort från jordelivet. Men nu blir det först och främst en flytt, känns riktigt bra :)

17 OKT

I dag var jag in på Miroi som vanligt en sväng, och det är alltid lika tråkigt. Brassade iväg hem kvickare än blixten för att ta en liten fika och sätta mig med den evigt tråkiga körkortsteorin för taxi återigen .. det har liksom gått lite tråkigt och kört fast en hel del men idag lossnade de äntligen :D Har satt som mål att vara klar med det i slutet av november, ska helst ha bokat uppkörning och skrivning så det blir klart samma månad.

For till stallet för att köra Jessica sedan, hon är som sagt en speciell liten märr. Kniper, slår lite med svansen och ibland släpper hon bara grejerna och bromsar och rätt vad det är suger hon tag i bettet och bara nyper i. Men frågade Marcus igår om han haft svansgaffel på henne någon gång vilket han inte hade haft, så idag fick jag den stora äran att testa det på henne. Garderade mig med slaggjord också då hon inte riktigt är att lita på ibland, har iofs aldrig slagit för mig men för Marcus har hon slagit en gång. Lite spec med ryggstycket är hon med, det ska helst vara megalöst annars kryper hon ihop och skjuter rygg.

Men hör och häpna så stod hon som ett ljus när jag tog på svansgaffeln, hon knep inte ens med svansen, det brukar vara en jäkla brottningsmatch att stoppa dit svanskappan under svansen. Ryggstycket kunde jag dra åt så att det satt som på tävling, lite hårdare samt flytta henne åt sidan på gången utan att hon kryper ihop. Lossade ett hål på ryggstycket ändå så det var mer normalt för bara motionskörning.

Gick hur bra som helst att köra motionsturen med, drog på dom två sista reporna på banan, tog det lugnt i svängen som vanligt och precis ur kurvan visslade jag lite på henne och jäklar vad hon tog i :D Helt otroligt, aldrig känt henne så fin :) Jag hoppas hoppas verkligen att Marcus värmer med svansgaffel på fredag och testar den i loppet med .. tror hon skulle kunna fungera lite bättre med svansgaffel då hon verkar mer avslappnad med den och sprang verkligen inte å bromsa längre.

På väg hem fick vi sällskap av en sjukligt fin 12-taggare :D Han bara stod och kollade på oss ca 40m in på ett kalhygge, dessvärre spatserade han med rask takt mot mig och Jessica, och bara travade lätt och fint över vägen ca 15 min framför oss! Jessica tyckte det var riktigt skumt med en häst som hade horn så hon backade lite å satte sig nästan på hasorna ..

Belleboys har jag bara pysslat lite med idag, imorrn tänkte jag att jag ska skritta Belle lite och på fredag funderar jag på att köra honom en sväng innan jag far in på Miroi, på kvällen blir det trav med Jessican och sedan jobba lite.

16 OKT

Idag skulle vi på åb med Belmont till kliniken, såklart hade det snöat hela dagen och jag hade bara vinterdäck på bilen och inte finkan! Men jag hde ju inget val, fick så lov att ta finkan ändå.

Belleboysen var iaf helt bra, han hade svarat sjukligt bra på behandlingen så det var bra. Men vi får nog ta de lite lugnt ändå iaf veckan ut. Han gick på släp idag men jag tyckte han var lite lite rädd att ta ut steget trot att jag körde riktigt lugnt med Bengt som han gick bakom. Kan hända att han fortfarande tror att han har ont? Körde på snabbare i ett varv och då gick han mkt bättre i traven.

På väg hem från kliniken tog jag ut ett Back on Track knävärmare då jag är så dålig på att hålla efter knäna. Jag ska ändå sälja mina hasvärmare och det är samma priser på knä och has så det kvittar. Ska hålla efter v framknä nu på han så hoppas jag att vi är redo att starta i mitten på november :)

Bonneville åker troligast upp till Soffe i Ullånger i slutet på november, i helgen tänkte jag att vi ska plocka ur en box så att vi kan sära på lillen och Polle på nätterna så får de gå tillsammans under dagarna i hagen. Bonnie ska även grundvaccineras nu innan hon skickas upp till Ullånger.

Polle har jag inte en aning om vad jag ska göra? Tycker inte det är snällt mot henne att hon bara går och skrotar i hagen nu, men det kan vara svårt att hitta någon som vill låna henne och ta föl på.

13 OKT

Idag har det varit B-lopp på Bergsåker och Cattiz hade två hästar ut från sitt stall, så jag gjorde henne sällskap från 9-13 där inne på travet, kallt men mkt trevligt och det blev iaf en andra plats hon fick med sig hem. Vi tog en liten lunch på Donken innan vi drog åt varsitt håll.

Hotten Tott startade som bekant på Åby idag, ut i loppet som andrahands favorit krossade han de andra från dödens och vann lätt. Så otroligt roligt att han vann Montéryttar SM för andra året i rad! :)

11 OKT

Sjukt bra dag idag. Igår körde jag motion med Hotten, skrittade Hotten idag och sedan stressade jag halvt ihjäl mig för att göra klar Bengt inför travet.

Jag och Barbro lastade Bengan och for på trav. Ids egentligen inte skriva mer förutom att han var riktigt bra som 2:a efter en sen lucka, nästa gång så tar vi dom :D Urryckarna satt kvar och hästen okörd i mål, riktigt bra.

Imorrn blir det en mysdag för mig o Belle, han har fått stå lite på sidan den här veckan pga en massa annat, men imorrn SKA jag ut och skritta honom, hoppas verkligen han är bra på återbesöket på tisdag.

10 OKT

I måndags var det tänkt att jag skulle ha tagit med Belle till Näsets Ridcenter i Matfors, men iom att han är behandlad fick jag ta med mig Bengt istället. Lastade på honom och gasade iväg och trodde jag skulle bli megasen, räknade med ca 1 timmes körväg med finka. Lastade ca 20 i 6 och runt 5 över 6 svängde jag av mot macken i Vattjom ... :P Hade alltså över 30 minuter att ta mig ca 15 minuters körväg till Näset, vad gör man då? :P Löste de hela med att tanka bilen, spatsera runt i butiken, prata med Bengt innan jag körde så mesigt jag bara kunde utan att få åt nerverna ut till Näset.

Väl på plats blev Bengt som förbytt, han som normalt är en segputte och mesig blev lite uppspelt och var mer nyfiken och intresserad av vad de andra hästarna gjorde än vad jag gjorde. Fick hjälp att hålla i honom när jag skulle sadla så de gick smidigt.

Första gången jag red Bengt över huvudtaget, och han var rätt trevlig, men stel och inte alls lika "smidig" som Belle nu upplevs att vara. Han orkade givetvis inte lika mkt som de andra hästarna då han helt enkelt inte är tränad för detta innan. Övningarna som vi fick göra var nyttiga, men jag hoppade över dom lite grann då fokus på Bengt var att han skulle hålla ett jämnt tempo och fokusera på vägarna.

Belle har fått stå över lite den här veckan, men det går ingen nöd på honom. Har borstat och pysslat om honom som vanligt. Snart är det tisdag och då är det återbesök, jag hoppas innerligt att han ska vara bra nu, men det var rätt mkt på honom (hög grad) så risken för ombehandling är stor, funderar även på att lysa gaffelbandet när man ändå är där inne .. Men ska prata med Fischerström och se vad hon själv tycker.

7 OKT

Bloggar lite från iPhonen nu då min dator håller på att säga upp sig. Pappa har formaterat om den hela kvällen men det ser lite mörkt ut med en skärm som skriker ERROR med stora röda bokstäver.

Idag har jag inte gjort så mkt, träffade Daniel och Joseph en sväng då det var ett tag sedan, for sedan till stallet och red Belle en timme i skogen, skrittade som vanligt då vi fortfarande har travförbud. Fick även med mig Niken och Thea då det var ett tag sedan jag träffade dom, mkt trevligt.

Imorrn skulle jag vara med på ridtravarträning på Näset i Matfors men IOM att Belmont är åtgärdad får jag inte ta med honom, kom ju dock på att vi har ytterligare två ridbara hästar i stallet, så jag siktar på att ev ta med Bengt istället ;) Det kan bli spännande, om inte annat vore det riktigt bra för honom att tänka på lite annat innan starten på Bergsåker denna torsdagen.

Bonnie är verkligen en egen liten ponny med minst sagt udda beteenden ibland. Hon stod ensam i mitten av hagen förut och jag såg att hon gick efter en kråka, denna kråkan flög iväg och Bonnie fattade galopp och hade öronen slickad bakåt och jagade kråkan var den än flög :P Den lilla damen ska bli spännande att följa framöver, längtar till den dagen hon sätter sin hov på travbanan för första gången :)


6 OKT

Vaknade innan klockan ringde i morse, klev upp och for direkt till stallet i princip och insåg att det var 20 min kvar tills vi skulle lasta, så jag tokborstade Hotten och Jessica, slängde på dom täckena och bytte till lädergrimmorna. Hann släppa ut de andra hästarna innan Marcus kom sladdandes in på gården, meen vi kom ändå iväg en halvtimme sent och stannade till på macken för tankning av både bil och oss själva.

Hotten Tott var först ut på banan, han är som sagt lite speciell när man ska köra på banan, han värms alltid i långvagn då han det första varvet kan slå med svansen otroligt mycket och trycka arslet mot ena skalmen och om man har otur kan han bli lite lätt i rumpan-som han var idag ;) Men det gick kanoners, han såg rikigt pigg ut för att vara honom, såg bra ut i jobbet med så jag tror det kommer gå bra på Åby nästa lördag :)

Jessica var med i provlopp, 1.22. Marcus pep iväg till ledningen med Jessica hur lätt som helst och där stannade dom loppet ut. Hon har tidigare brytit ut och fjantat på i kurvor men med helstängt nu skötte hon sig mkt bättre. Så han var nöjd med båda hästarna, vilket är bra.

Kanske stallet är på gång nu? Belle verkar krya på sig bra efter att vi åtgärdat honom, han är så mkt piggare på ögonen och har mer bus i blicken. Men han ska på återbesök den 16:e och tills dess är det bara skritt som gäller, och det kan bli spännande då han var som en bomb igår .. men peppar peppar så snubblar han inget än.

Bengt kördes idag lite motion efter vi kommit hem från travet, och oj vad pigg han var! Honom brukar man för det mesta få slå i arslet för att han ska ta i lite, men idag hade jag fulla linor från första travstegen, kändes stark och orken finns. Tror han är riktigt på gång bara han får hållas fräsch nu :)

3 OKT

Igår var det en lång dag, var i stallet från 8.00 till 20.00 på kvällen, hann fara till Bergsåker hela 3 gånger under dagen.

Började med att lasta Hotten och fara till kliniken för att vaccinera honom, innan vi fick en veterinär att komma ut och vaccinera honom i finkan och fara hem igen hade det gått en hel timme innan vi kom dit och var hemma igen. Studsade ut med Hotten i hagen och lastade på Bengt som var i ordninggjord för en dag på travet.

Ringde kusken som var försenad och fick order om att förvärma honom själv, kutade bort på shoppen för att köpa mig ett par vita byxor då jag hade mina hemma, det var ett under att jag hade tagit med mig hjälmen :P När jag slängde mig upp i jollen och Barbro släppte ut mig kom jag på att jag satt i en kortvagn och sist jag körde häst (dock i långvagn) så åkte jag ur vagn och det höll på att sluta riktigt illa då märrn började slå .. men sedan kom jag på att det var Bengt jag körde, och jag känner honom vilket jag inte gör med märrn som jag körde då.

Ut i värmning så var Bengt pigg, väldigt pigg så jag letade upp en rygg att köra 3-4 bakvarv i vilket gick bra, men oj vad fort det kändes som att det gick? Jämförde med andra som körde men det var typ samma tempo på alla :P For va banan efter 4 varv och sedan in stallet för att vänta på kusken Ove. Såg bra ut när han värmde.

Väl ut i loppet efter byte till helstängt och urryckare så fick han en dålig start (galopp) och ett inte allt för snällt lopp men han fick ändå pengar och gick nytt rekord. Så jag är nöjd med Bengt, trots att kusken körde som ett arsel.

Efter Bengt och alla grejer var klar efter loppet gick jag iväg på kliniken för att kolla om det verkligen inte fanns någon tid till Belle hos Fischerström, då Marcus hade ringt på morgon och kollat men det fanns ingen tid. Tycker jag låter mäkta konstigt, hur som helst så hade de faktiskt en avbokad tid på eftermiddagen samma dag, så den tog jag. Lastade Bengan och for hem för att hämta Belle.

Belleboys tyckte det var läskigt på kliniken, jag vet inte om det är för att han fått börja äta svarthavre? Magen har kurrat och låtit på honom sedan jag började ge det och igår var han väldans lös och nervig. I vanlig ordning skritt först och sedan trav utan böjprov, då var han tydligt v framhalt. Böjde vi alla leder eftersom och han är nu åtgärdad vf knä och vb kota, dessa ställen har vi aldrig vad jag kan minnas iaf, åtgärdat på honom. Hästen har ju hängt på vänster töm i hela sitt liv. Kanske vi får ordning på detta nu?

I samma veva så vaccinerade vi honom då det ändå var dax inom en månad, ser inte fram emot räkningen jag kommer få sedan men det är ju värt det i slutändan. Förhoppningsvis. Återbesök blir det högst troligast då han var så pass tydligt halt och jag vill ha ordning på detta nu.

RSS 2.0