Nytt år nya möjligheter?

Ungefär så tänkte jag börja det nya året men det har redan börjat barka iväg åt fel håll med ett jobb jag sökte som jag tyvärr inte fick, en häst som har en bit kvar till start och med en BMW som har valt att helt enkelt säga upp sig och lämna mig.
 
Måsen har en ny karriär på g, min stora plan är att låta Mari montékvala honom i typ början på mars är planen.. sen går vi ut och startar i något montélopp och vinner typ 2 lopp så vi får poäng för att kunna anmäla och starta på V75. När vi väl kommer med där är planen att Belle då ska va så taggad att springa i vagn igen och ha med sig lugna nerver, stå på benen i starten och gå och vinna på V75 som en rejäl högoddsare. Drömma får man, eller hur?
 
Givetvis måste vi först se till att han klarar kvalet och inte beter sig likadant som han gör i vagn när han tävlar, dvs lägger all energi han har på att stressa upp sig och galoppera. Men jag har varit in på Bergsåker och ridit i bakvarv och då har han varit hur lugn som helst, kan till och med släppa tyglarna och trava i samma tempo och det går definitivt inte i vagn, då är det svansen på ryggen och full sken som gäller nästan.
 
Förhoppningsvis kan vi varva montélopp med sulkylopp och försöka kyla ner huvudet på honom på det viset, funkar det inte så har jag världens finaste ridhäst som jag kommer ha minst lika roligt med, om inte annat billigare med ridhäst än starthäst haha. Nu är väl tanken att han vid lämpligt tillfälle ska in på Bergsåker och gå ett lättare jobb under sadel, bättre med det än att han ska gå i vagn som han bara stressar upp sig i.
Så förhoppningsvis är Måsen på g snart, han har ju en liten fanclub som studsar upp å ner när han kommer ut på banan i sin orange fina lilla huva ;)
 
Min kära älskade BMW som jag har hissat till skyarna å sagt att det absolut inte är något fel på har nu valt att säga upp sig. Det som varit lite problem med den tidigare har varit sommardäcken att det blev pyspunka på dom i somras 2 gånger, sen var han svårstartad trots motorvärmare i -25 för någon vecka sedan.
Igår när jag tog en roadtrip till stan fungerade den precis som vanligt, idag när jag for till stallet så var det inget konstigt med den utom när jag svänga ner på stallplan blev den väldigt svårstyrd tills jag insåg att den faktiskt hade stannat. Vad jag än gjorde fungerade absolut ingenting, lampor lyste till förbannelse och han bara stod och tuggade i startmotorn när jag desperat försökte starta bilen.
 
Hur som, fick jag igång bilen till slut och kunde köra ca 5 km innan samma visa skedde igen, och sådär blev det hela vägen till Töva innan jag gav upp efter att ha kört som en biltjuv för att undvika att bilen stannade som den gärna gjorde på låga varv.. då ringde pappa och efter att vi suttit där en halvtimme för att få igång bilen igen bogserade vi hem den. Och nu står han och skäms ensam å ful i garaget på Alnö utan någon som helst aning vad felet är?...
 
Så mitt år har ju börjat fruktansvärt bra, nu kan vi ju bara hoppas att det blir bättre! En sak som är roligt iaf är att jag gått och skaffat mig två kattungar, Jackson och Eddie, givetvis döpta efter Jackson Teller i Sons och Eddie Meduza. Dom små liver driver mig halvt till vansinne ibland, det är tur att dom är söta mellan varven :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0